USR se bate cu… tot Parlamentul, pentru „DNA-ul pădurilor”. Stelian Ion: „Avem 17 proceduri de infringement pe mediu, devenim GROAPA DE GUNOI a Europei!”

Voturile PNL, AUR și UDMR nu au fost suficiente astăzi pentru a respinge definitiv proiectul USR de înființare a DNA-ului pădurilor, care se întoarce astfel la comisiile de specialitate. În acest context, USR Constanța a transmis faptul că… bătălia merge mai departe, iar proiectul trebuie adoptat obligatoriu, întrucât riscăm să devenim groapa de gunoi a Europei, după cum a precizat deputatul constănțean Stelian Ion:

„USR a depus proiectul de înființare a DNA-ului pădurilor în martie 2020. După adoptarea de către Parlament, proiectul a fost atacat la Curtea Constituțională de Guvernul PNL de atunci, din care făcea parte Costel Alexe, ministrul mai preocupat de calitatea tablei decât de protecția mediului din România. Curtea Constituțională, pe un motiv care e mai degrabă un pretext, acela al neindicării sursei de finanțare, a declarat legea neconstituțională. Proiectul USR se întoarce la comisii și urmează o nouă rundă de dezbateri, un nou vot în plenul Camerei Deputaților și ulterior votul în Senat.Este extrem de grav ce se întâmplă. Avem 17 proceduri de infringement pe mediu deschise împotriva României, aerul pe care îl respirăm cu toții, inclusiv copiii noștri, este poluat, devenim groapa de gunoi a Europei. Infracționalitatea de mediu este la un nivel foarte ridicat și lucrul acesta nu poate fi oprit decât prin înființarea unei structuri specializate.“

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *