USR-PLUS Constanța cedează cu NERVII din cauza primarului Chițac. Caragheorghe: „Am tras semnalul de ALARMĂ! Cu spațiile verzi suntem DESCOPERIȚI și nu înțeleg de ce!”

A fost tămbălău mare la ultima ședință a Consiliului Local Municipal Constanța, pe 28 mai, când consilierii locali ai USR-PLUS au refuzat să participe la respectiva ședință, trăgând un semnal de alarmă cu privire la faptul că protocolul de colaborare cu PNL a fost încălcat de… liberali. Gospodărirea urbană, administrația în general nu funcționează cum trebuie și consilierul local al USR-PLUS, Dumitru Caragheorghe, ne-a precizat faptul că așteaptă să fie invitați de liberali – în speță de primarul Vergil Chițac – la renegocierea protocolului de colaborare. Potrivit lui Caragheorghe, contractul cu Pomacost nu trebuia denunțat unilateral, pentru că orașul Constanța a rămas descoperit și se impun soluții urgente:

Mingea, în acest moment, este la PNL! Noi am tras un semnal de alarmă, acum așteptăm… Până în acest moment nu ne-au contactat. Am fost într-o emisiune televizată cu un consilier de la PNL, pot să spun că ne-am întâlnit? Din punctul nostru de vedere, semnalul de alarmă a fost tras și așteptăm să fim invitați la masa renegocierilor, sunt partenerii noștri, cei care au dat primarul… Nu ne interesează taberele din PNL, ce au ei intern nu ne interesează, dar așteptăm să fim contactați. (…) Greșeala a fost făcută, din punctul nostru de vedere nu trebuia să se ajungă în această situație, să se denunțe unilateral contractul și nu știm de ce s-a ajuns la această situație. Dacă ar face și Polaris același lucru, ce am face? Sunt un om din privat și știu că o societate comercială e direcționată spre realizarea de profit, să țină de contract. Faptul că o societate comercială denunță un contract… îmi sună a… cum să zic… o forțare. OK, de multe ori nu și-a respectat obligațiile în timp – iar alții erau îndreptățiți atunci să realizeze asta – dar acum suntem descoperiți și s-a ajuns să se arunce pisica moartă în curtea asociațiilor de proprietari și a agenților economici. Amenințăm o asociație cu contravenții pentru activitatea pe domeniul public? Păi nu e treaba asociației! (…) Este destul de delicat în momentul acesta, teoretic ar trebui să se facă o achiziție publică, să căutăm și pe național. De șase luni nu s-a întâmplat asta! Păi, în toată țara, nu s-au găsit firme care să aibă capacitatea de a interveni într-o situație de genul acesta? Nu pricep! O altă soluție ar fi mai greu de implementat – prin Confort Urban – dar ar trebui o societate separată pentru domeniul public. Posibilități ar mai fi, dar nu văd la parteneri, la administrația Chițac, o coerență în idei… Ne dorim să degrevăm Primăria de coordonarea serviciului de gospodărire a spațiilor verzi, să scăpăm de tot, să luăm taxe și impozite și să îi lăsăm pe alții să se ocupe, care e cam ilegal…”, a spus Dumitru Caragheorghe pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.