USR-PLUS bagă sabia în teacă: Va propune un nou ministru la Sănătate, de dragul salvării coaliției

USR-PLUS va prezenta partenerilor de coaliție, în ședința de marți seară, propunerea de ministru al Sănătății. Persoana nominalizată ar putea fi Ioana Mihăilă. Aceasta a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, este medic primar endocrinolog și a dezvoltat Clinica Medena. Ex-ministrul Vlad Voiculescu a declarat vineri că o va susține pe Ioana Mihăilă, dacă alianța USR PLUS va decide ca aceasta să ocupe funcția de ministru al Sănătății.

„Dacă aceasta va fi decizia alianței USR PLUS ca Ioana Mihăilă să preia portofoliul, evident, îi voi oferit toată susținerea mea. Nu numai a mea, ci a întregii echipe. Am intrat în politică eu și colegii mei ca să facem o diferență, nu pentru o funcție sau alta. Cu siguranță voi pune umărul în continuare. Pentru cei care împărtășesc valori ca adevăr, transparență, profesionalism, voi fi un partener”, a declarat Vlad Voiculescu.

În schimb, cei de la USR-PLUS intenționează să renunțe la demiterea premierului și să ceară semnarea unui acord politic care să includă câteva reguli de funcționare a Coaliției. Printre altele, liderii USR-PLUS doresc ca evaluarea miniștrilor, inclusiv a premierului, să fie făcută de comun acord în Coaliție. Lucru pe care liberalii în exclud.

Liderii partidelor din coaliția de la guvernare se vor întruni astăzi într-o nouă ședință, de la ora 16.00, după ce luni seara discuțiile s-au încheiat fară nici o soluție. Liderii coaliției de guvernare au avut, luni seară, o întâlnire care a durat mai bine de 4 ore și care nu s-a lăsat cu un deznodământ clar, motiv pentru care se vor reuni într-o nouă ședință marți după-amiază. Cei din USR-PLUS au venit la negocieri cu două solicitări clare: de a-l schimba pe Florin Cîțu de la șefia Guvernului și de a introduce un amendament în protocolul coaliției de guvernare, potrivit căruia schimbarea unui ministru să poată fi făcută doar cu acordul liderului partidului din care ministrul respectiv face parte. Nici una dintre aceste două solicitări nu a fost acceptată, însă, de către liderii PNL și UDMR. Liberalii au reiterat în cadrul întâlnirii necesitatea numirii unui nou ministru al Sănătății din partea USR-PLUS și au exclus vehement o retragere a lui Florin Cîțu de la șefia Executivului.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.