Spread the love

Dacian Cioloș este văzut de o parte a dreptei aproape ca un Mesia al politicii. După debarcarea de la Palatul Victoria, prin câștigarea de către PSD a alegerilor parlamentare în toamna lui 2016, fostul premier a fost curtat intens de către Uniunea Salvați România, formațiune înființată de Nicușor Dan. Culmea ironiei, taman cel care a dat viață acestui partid a fost nevoit să renunțe la șefia formațiunii, tocmai din cauza faptului că s-a opus venirii lui Cioloș în USR. Oficial, Nicușor Dan a anunțat că și-a dat demisia din funcția de președinte al Uniunii din cauza unui conflict de idei în interiorul partidului pe tema poziționării în privința familiei tradiționale. Dacă Nicușor Dan a afirmat că este de acord cu referendumul pentru modificarea Constituției, Biroul Naţional al USR a votat pentru ca partidul să se poziţioneze împotriva redefinirii familiei.

CITEȘTE ȘI:

Referendumul pentru redefinirea familiei, confiscat de PSD? Parlamentarii au păreri împărțite! Dragnea îi debusolează pe social-democrați, liberalii sunt indeciși, PMP-iștii vor alte subiecte!

Neoficial, însă, Nicușor Dan a plătit tribut după ce a afirmat în mai multe situații că aducerea lui Cioloș în fruntea USR este o mare greșeală. „Venirea lui Cioloş în USR ar fi avut şi avantaje şi dezavantaje – avantajul ar fi fost că partidul avea notorietate, iar dezavantajul – că pierdea din imaginea de partid construit de la firul ierbii. În momentul în care venea Cioloş, în opinia publică USR ar fi devenit partidul lui Cioloş, nu ar mai fi avut atributele astea de partid care nu a fost la guvernare (…) Dacian este o persoană conservatoare. Nu e un secret pentru nimeni. E un pic comic că persoanele cele mai vocale care doreau venirea lui Cioloş în USR sunt cele care vor să definească acum un partid progresist în care Dacian Cioloş să nu îşi găsească locul de faptׅ“, a declarat Nicuşor Dan, în vara anului trecut.

Între timp, fostul premier Dacian Cioloş și-a făcut propriul partid. Acesta a depus la tribunal, în primăvara acestui an, actele pentru înfiinţarea partidului Mişcarea România Împreună (RO+), desprins din platforma civică România 100. Cu toate acestea, ușile USR-ului sunt larg deschise, mai ales după ieșirea din schemă a lui Nicușor Dan. Printre cei care doresc o colaborare cu fostul premier se numără și deputatul de Constanța al USR Stelian Ion. Acesta a declarat pentru TOMIS NEWS că Uniunea are legături permanente cu Dacian Cioloș și formațiunea sa.

„Suntem în mare parte pe aceeași lungime de undă. Să nu uităm că i-am lansat invitația de a se înscrie în USR. Domnia sa și colegii au considerat că e o opțiune mai bună aceasta de a-și forma propriul partid. Este posibil să avem și o alianță. Nu se știe la acest moment, dar în viitorul, cel puțin mai îndepărtat, eu văd un drum comun sigur cu Mișcarea România Împreună sau cum și-au stabilit denumirea…“, a afirmat Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Cât de mare e pălăria guvernamentală pentru Viorica Dăncilă? Deputatul USR Stelian Ion: „Este un om de paie, o marionetă, instrumentul lui Liviu Dragnea“

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *