USR NU participă la consultările de la Cotroceni! Cioloș a EXPLODAT: „Iohannis e NAȘUL acestui FSN! NU girăm o MASCARADĂ!”

USR îmbracă serios haina opoziției și nu o să participe la consultările de la Palatul Cotroceni pentru formarea Guvernului. Ei consideră că negocierile sunt de formă și ei nu fac figurație. Preşedintele USR, Dacian Cioloş, îl acuză, luni, pe preşedintele Klaus Iohannis că şi-a abandonat rolul de mediator şi a fost chiar „naşul” coaliţiei PNL-PSD. Formaţiunea nu va participa la consultările de la Cotroceni. „USR va conduce opoziţia la acest bloc anti-reformator”, a afirmat Cioloş, precizând că parlamentarii formaţiunii nu vor vota Guvernul.

Liderul USR, Dacian Cioloș, l-a atacat extrem de dur pe președintele Klaus Iohannis, despre care spune că a nășit actuala coaliție dintre PSD și PNL. Cioloș a dat de înțeles că va semnala forurilor europene toate posibilele abuzuri ale viitorului guvern.

Nu a mai jucat rolul de protector al Românilor, ci a fost nașul acestei monstruoase coaliții. USR nu poate să gireze acest nou FSN. Știm ce s-a întâmplat când s-au mai aliat PSD și PNL. USR va conduce din acest moment opoziția la acest bloc antireformator. E o coaliție din care face parte și PNL, care nu mai are nimic de-a face cu liberalismul. PSD e partidul care a mascrat Legile justiției și a gazat românii pe 10 august. USR rămâne singurul partid de opoziție care apără valorile europene. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlament și Parlamentul European pentru a ne asigura că cele 30 de miliarde de euro vor finanța proiect de modernizare și nu vor ajunge în conturile clientelei PNL și PSD”,  declarat Dacian Cioloș.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, consideră că dacă PNL ar fi dorit refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR, acest lucru ar fi posibil de acum o lună.

Domnul Ciucă a venit la noi doar atunci când avea mandat să formeze un guvern minoritar. Nu a venit niciodată să ne propună să refacem coaliţia, lucru pe care eu i l-am propus încă de la primele discuţii. Asta mă face să cred că a existat o premeditare legată de această soluţie la această criză politică, pentru că dacă PNL ar fi dorit cu adevărat să refacem coaliţia, lucrul acesta era posibil de acum o lună, fără să mai asistăm la această mascaradă. PNL nu a dorit acest lucru, iar poziţia PNL şi a preşedintelui Iohannis este pentru refacerea monstruoasei coaliţii PNL-PSD. Dacă şi preşedintele Iohannis şi-ar fi dorit să încurajeze PNL să refacă coaliţia, pentru care, de altfel, a primit şi voturile românilor pentru un mandat de modernizare a României (…), însă astăzi PNL şi preşedintele Iohannis au decis să întoarcă România în trecut”, a afirmat Cioloş, luni, la Palatul Parlamentului.

Cioloş le-a transmis celor „care vor să susţină un proiect cu adevărat liberal, indiferent că sunt în afara sau în interiorul PNL, că vor avea în USR un partener principal”.

Sunt convins că, în săptămânile următoare, vom avea timp să vedem, să discutăm care sunt formulele cele mai bune pentru a construi o adevărată alternativă liberală la această monstruoasă coaliţie care a fost construită inclusiv cu girul preşedintelui”, a adăugat Cioloş.

Coaliția PSD-PNL-UDMR va intra rapid în acțiune și urmează să opereze primele modificări în Parlament. Astfel, Anca Dragu va fi schimbată de la șefia Senatului, Florin Cîțu urmând să preia această funcție. De asemenea, la Camera Deputaților va fi votat Marcel Ciolacu. Totodată, în Parlament se va desfășura într-un ritm alert audierea miniștrilor, care ar putea să aibă loc miercuri, iar joi votul pentru noul Guvern.

Președintele Klaus Iohannis va avea, de la ora 12.00, consultări cu partidele parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *