USR Năvodari își varsă nervii pe primarul Chelaru: „A anulat 40% din semnăturile oamenilor care s-au săturat de corupție”

Membrii USR Năvodari anunță sâmbătă că au recuperat prima serie depusă din dosarele cu listele de susținători ai inițiativei #fărăpenali de la Primăria Năvodari, unde au fost înregistrate pentru atestarea domiciliului și calitatea de cetățean cu drept de vot.

„Dintre cele 1385 de semnături, primăria nu a validat decât 842, fără specificarea unei motivații legale care să justifice măcelărirea dreptului de expresie a năvodărenilor care doresc o schimbare în România. USR a cerut în mod oficial o motivare pentru anularea fiecărei semnături, urmând să continue lupta pentru modificarea Constituției, fiindcă aproape 40% din semnăturile oamenilor integri care s-au săturat de corupție și utilizarea discreționară a banului public au fost anulate”, precizează USR Năvodari.

CITEȘTE ȘI:

USR declanșează la Constanța strângerea de semnături pentru campania “Fără penali în funcții publice”

„Ne-au furat prosperitatea, acum vor să ne fure democrația”

Daniel Bulc, membru USR, crede că „acesta este respectul pe care instituția condusă de primarul PSD Florin Chelaru îl oferă cetățenilor ei” și că „a venit momentul să ne implicăm în politică, fiindcă ne-au furat prosperitatea și și-au băgat-o în propriile buzunare, iar acum vor să ne fure și democrația”.

Cătălin Tănase, care este si coordonatorul campaniei locale pentru #fărăpenali, consideră că „într-o țară ce se dorește europeană orice acțiune cetățenească este bine venită si ar trebui susținută de administrațiile locale astfel încât cetățenii sa-si poata spune punctul de vedere. Din păcate, în administrațiile din România conduse de PSD acest drept este îngrădit. Constat cu tristețe că, dacă Primăria Năvodari nu a reușit să ne împiedice să strângem semnături, fie că nu ne-au răspuns la cererea de a putea amplasa puncte de colectare semnături  în oras, fie prin trimiterea poliției locale să ne intimideze, au reușit acum, la final de campanie, cu ajutorul unui pix, să taie sute de semnături fără a specifica motivul”.

CITEȘTE ȘI:

USR înlocuiește ALDE în Alianța Liberal-Democraților la nivel european? Stelian Ion: „Excluderea ar fi normală, nu mai au nici o legătură cu liberalismul. Noi discutăm și cu alte partide europene”

Pe de altă parte, Narcis Ceabuca, care este președintele USR Năvodari, spune că „așteptarea filialei USR Năvodari este ca primăria să dea dovadă de maturitate politică, etică și profesionalism și să explice fiecare anulare individuală a semnăturilor celor care susțin inițiativa de modificare a Constituției și, apoi, să prioritizeze activitatea de verificare a celor cinci dosare cu semnături #fărăpenali ale năvodărenilor ce trebuie finalizate până pe 19 septembrie 2018”.

CITEȘTE ȘI:

USR declanșează la Constanța strângerea de semnături pentru campania “Fără penali în funcții publice”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *