USR-iștii se REVOLTĂ împotriva lui Chițac, din cauza buruienilor din oraș: „Atitudinea AROGANTĂ de tratare cu DISPREȚ a constănțenilor trebuie să ÎNCETEZE!”

Gospodărirea spațiilor verzi este un eșec de proporții în municipiul Constanța. O resimțim cu toții, iar primăria condusă de liberalul Vergil Chițac nu identifică nici o soluție. Sau nu vrea să identifice, iar acest aspect îi revoltă pe cei de la USR-PLUS Constanța. Inițial, aceștia au refuzat să participe la ședința Consiliului Local Municipal din 28 mai. Apoi au transmis mai multe mesaje în care solicită liberalilor renegocierea acordului de guvernare locală.

Între timp, astăzi este programată o altă ședință extraordinară. Nici unul din cele șapte puncte de pe ordinea de zi nu este extraordinar, astfel că se așteaptă un nou scandal între USR-iști și primarul Chițac. Înainte de această ședință, USR-iștii constănțeni au transmis un alt mesaj vehement, în care au subliniat faptul că Primăria, în privința spațiilor verzi, „nu poate legifera abuziv astfel de chestiuni”:

„Suntem în situația de neacceptat în care Primăria, deși are bugetate sume importante pentru întreținerea spațiilor verzi de pe domeniul public, nu reușește să mențină un contract de prestări servicii privind gospodărirea spațiilor verzi cu o societate comercială dar transmite asociațiilor de proprietari ofertele de prețuri ale aceleiași entități. Această atitudine arogantă de tratare cu dispreț a constănțenilor trebuie să înceteze! Dispozițiile legii 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor sunt clare și neinterpretabile. Obligația întreținerii spațiilor verzi publice aferente cvartalelor de blocuri este limitată strict la aspecte ce privesc proprietatea comună deținută de proprietarii locuințelor dintr-un condominiu! Autoritatea locală nu poate depăși aceste prevederi fără consimțământul cetățenilor și nu poate legifera abuziv astfel de chestiuni.Noi, consilierii locali USR PLUS, vom face toate demersurile necesare de a corecta orice legiferarea abuzivă, care lasă loc de interpretare și permite unor reprezentanți ai autorității publice să acționeze în detrimentul constănțenilor!”, au transmis USR-iștii constănțeni.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.