USR-iștii o „dau de gard” cu demisia miniștrilor: „Poate într-un moment de responsabilitate, Cîțu va face un pas în spate”

Ionuț Moșteanu a declarat, întrebat dacă miniștrii USR PLUS își mai depun demisiile de ce anume depinde acest lucru, că depinde de fiecare dintre ei.

Va fi o discuție în cursul zilei de azi, cu siguranță. Vom vedea ce se mai întâmplă în plan politic. Este o întâlnire la Cotroceni, vom vedea, poate în al 13-lea ceas și într-un moment de responsabilitate față de țară a celor doi oameni de stat, Florin Cîțu va face un pas în spate și toată lumea se întoarce la treabă, vine un premier din partea PNL, votăm în câteva zile și dăm drumul la treabă”, a declarat liderul deputaților USR PLUS la Parlament.

El apreciază că această decizie ar fi una „înțeleaptă”. „Sper că aceasta va fi decizia. Ar fi o dezicie înțeleaptă, de oameni de stat, care ar debloca această situație”, adaugă Moșteanu.

Premierul Florin Cîţu a fost convocat, luni, la ora 12:30, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, pentru o discuţie pe tema crizei guvernamentale. Liderii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, spuneau că miniștrii USR își vor da, astăzi, demisia din Guvern, dar calculele politice s-au complicat, din cauza suspiciunilor privind semnăturile de pe moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR. Surse politice explică faptul că miniștrii vor aștepta cu demisiile scrise, dar totul va depinde de ceea ce se va întâmpla la Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților.

Dacă moțiunea de cenzură va fi blocată, atunci miniștrii USR nu vor demisiona, pentru că nu doresc să-și irosească „chiar toate gloanțele”. În schimb, dacă moțiunea de cenzură intră în circuit, atunci miniștrii USR vor demisiona în bloc din Guvern. Între timp, liderii USR-PLUS au început să strângă din nou semnăturile pentru moțiunea de cenzură, ca variantă de back-up pentru o eventuală contestație venită din partea PNL.

Moţiunea de cenzură depusă vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR se va afla luni de la ora 12:00, pentru a 3-a oară pe agenda Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, pentru a stabili calendarul. Asta după ce iniţial fuseseră convocate vineri, la ora 23,00, dar şedinţa nu a putut avea loc din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru sâmbătă. Numai că nici sâmbătă nu a fost întrunit cvorumul necesar, şedinţa fiind programată pentru luni.

Nu a existat cvorum din nou. Au fost prezenţi 6 membri ai Biroului permanent de la Senat şi 6 membri de la Camera Deputaţilor. Deci, 12. Cvorumul necesar pentru şedinţă este de 14 membri. Am convocat o nouă reuniune a Birourilor permanente reunite pentru ziua de luni, la ora 12,00”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură denumită „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!” a fost  semnată de 122 de parlamentari şi a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „USR-iștii o „dau de gard” cu demisia miniștrilor: „Poate într-un moment de responsabilitate, Cîțu va face un pas în spate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *