USR-iștii nu mai au răbdare cu moțiunea de cenzură! Stelian Ion: „ALDE și PRO România SĂ SE PRONUNȚE CLAR! Au pus CONDIȚII ABSURDE! PNL să se GRĂBEASCĂ!”

Parlamentarii USR nu mai au răbdare în privința votului pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Într-o declarație la Parlament, luni, deputatul constănțean Stelian Ion consideră faptul că amânarea depunerii și votului nu face altceva decât să întărească poziția premierului Dăncilă.

CITEȘTE ȘI:

Faptul că social-democrații racolează de la o zi la alta parlamentari din diverse partide, în special ALDE, îi îngrijorează pe reprezentanții opoziției. Președintele PNL, Ludovic Orban, vorbește de faptul că moțiunea va fi depusă în câteva săptămâni, iar USR-iștii, în acest context, consideră că se pierde timp prețios și social-democrații ar putea să scape la votul din Parlament și să rămână în continuare la guvernare. Totodată, Stelian Ion consideră faptul că ALDE și PRO România nu se comportă cu adevărat ca partide de opoziție, întrucât au emis condiții absurde pentru a semna moțiunea de cenzură.

„Am observat că se tărăgănează foarte mult niște decizii din partea ALDE și PRO România, ca urmare am invitat toți liderii grupurilor parlamentare la o întâlnire, mâine, pentru a avea o discuție în cadru larg și pentru a urgenta depunerea moțiunii de cenzură. Dorim să îi punem pe colegii din ALDE și PRO România în postura de a-și exprima în mod clar opțiunea la semnarea moțiunii de cenzură. Am reconsiderat problema depunerii moțiunii abia după strângerea celor 233 de semnături, numărul de voturi care ar fi necesare pentru trecerea moțiunii de cenzură, în condițiile în care am observat că fiecare zi care trece nu face nimic altceva decât să întărească poziția premierului Dăncilă, care recurge la mijloace neortodoxe, incorecte, de a prelua deputați din alte partide, de a-i lua pe fiecare la bucată. În aceste condiții, credem că este necesar să depunem cât mai repede această moțiune de cenzură. (…) Moțiunea tranșează această criză, dacă ar veni premierul și în urma unui vot, prin absurd, nu ar primi validarea pentru noua formulă guvernamentală, criza tot nu s-ar rezolva. Singura rezolvare a acestei crize este un vot pe moțiunea de cenzură, iar cei care pretind că au intrat mai nou în opoziție trebuie să își definească foarte clar poziționarea. Nu poți să pretinzi că ai intrat în opoziție și să arunci tot felul de condiționări absurde referitoare la semnarea acestei moțiuni și mă refer la colegii din ALDE și PRO România. Ar fi trebuit depusă de mult, dacă se poate astăzi! Noi avem textul, l-au avut și colegii din celelalte partide, toate condiționările sunt absurde, așa mi se par și ar trebui depusă cât mai repede. (…) În fiecare zi care trece situația se schimbă și nu vrem să întărim poziția celor de la putere de acum. Au susținut și colegii din UDMR această moțiune, urmează să vină cu semnăturile, au promis și nu mă îndoiesc că le vor prezenta și la fel și PMP. (…) Eu sper că vom avea o discuție bună cu colegii din PNL și vom cădea de acord că trebuie să grăbim acest moment al depunerii moțiunii de cenzură. În condițiile în care colegii din PNL nu vor fi de acord, fără semnăturile dumnealor nu se poate depune moțiunea…”, a declarat Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.