USR-iștii încep demersurile pentru un parc nou în municipiul Constanța. „Liberalii NU au cum să se opună”

Consilieri locali ai USR-PLUS inițiază în această săptămâna procedurile premergătoare înființării unui parc cu o suprafață de 11.500 mp în cartierul Faleză Nord. Este unul dintre proiectele propuse în programul „Constanța renaște”.

„Vom face tot ceea ce stă în puterea noastră să-l ducem la bun sfârșit. În aceste zile, echipa USR PLUS din Consiliul Local Constanța va purta discuții cu direcțiile de Patrimoniu și Urbanism din Primărie pentru intra în posesia planului urbanistic și a situației juridice a terenului. Cel mai probabil va fi nevoie de un nou plan urbanistic, care să permită amenajarea unui parc în acea zonă”, au precizat USR-iștii constănțeni.

Terenul propus spre amenajare este situat cartierul Faleză Nord, între zona rezidențială Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum, pe malul mării, și are o suprafață de aproximativ 11.500 mp.

Potrivit celor de la USR, cea mai mare parte din taluzul Constanței a fost înstrăinat abuziv de administrația PSD, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a decis întoarcerea terenurilor în patrimoniul orașului. Pentru a intra în posesia terenurilor, Primăria trebuie să inițieze, la rândul său, acțiuni în instanță.

„În aceste zile clarificăm situația juridică a terenului. PNL nu are cum să nu voteze proiectul pentru că este inclus în protocolul de alianță”, a spus consilierul local USR-PLUS Mihai Ochiuleț, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *