USR-iștii îl amenință voalat pe Iohannis cu SUSPENDAREA din funcție

Dezbaterile electorale din PNL și USR PLUS au aruncat România în aer. Coaliția guvernamentală s-a rupt după ce USR PLUS l-a acuzat pe premierul Florin Cîțu, candidat la șefia PNL, că aprobă Programul Anghel Saligny (PNDL 3) pentru a cumpăra cu bani public primarii PNL și astfel aceștia în Congresul PNL din 25 septembrie să îl voteze.

Acum, după ce s-a ajuns la acuze grave între cei doi parteneri și s-a depus și o moțiune de cenzură în Parlament, meciul se mută în cursa internă din USR PLUS. Ambii principali conpetitori, Dan Barna și Dacian Cioloș, au sugerat în ultima dezbatere electorală internă că s-ar putea ajunge la suspendarea președintelui Klaus Iohannis dacă acesta nu își păstrează rolul neutru de mediator și mai intervine în bătălia politică.

Dacian Cioloș, candidat la președinția USR PLUS la Congresul din 30 septembrie:

„Nu știu cât de mult ne putem baza pe sprijinul lui Klaus Iohannis în această criză. (…) Președintele și prin Constituție ar trebui să joace un rol de moderator, să aducă la aceeași masă coaliția în cazul de față și mă aștept ca presedintele să joace acest rol. Nu sunt adeptul unei abordări agresive, violente, știm unde s-a ajuns cu suspendările de președinți din trecut. Nu am impresia că s-a rezolvat vreo problemă în felul acesta, ci mai mult s-au creat alte probleme. Eu sper ca președintele să-și asume tot mai mult acest rol, lucru care nu s-a întâmplat neapărat în ultima perioadă. Mai mult, USR-PLUS a fost tras de urechi. Președintele trebuie să aleagă dacă vrea să joace un rol activ în soluționarea acestei crize sau nu-l vrea să-l joace. Nu cred că o suspendare l-ar face pe președinte mai activ”.

Dan Barna, candidat la președinția USR PLUS la Congresul din 30 septembrie:

„Am intrat într-un mediu politic care nu ne susține, știam că îi vom produce teribile neplăceri, cum se întâmplă și acum. Nu cred că perspectiva suspendării președintelui chiar este pe bune o linie în care să credem. Noi rebuie să rămânem fermi pe reforme și să confirmăm speranța aceasta pe care am adus-o înapoi românilor. Speranța că ne vor ajuta celelalte componente ale sistemului politic e una naivă și USR-PLUS a arătat că a trecut de naivitate”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *