USR-iștii constănțeni s-au RĂZBUNAT pe primarul Chițac: Cererile de trecere a Portului Tomis și Lacului Tăbăcărie la Primărie, RESPINSE

Alianța de la nivel local USR-PLUS – PNL nu mai funcționează, divorțul e aproape iremediabil. O nouă fisură s-a produs azi în ședința extraordinară a Consiliului Local, când au fost respinse mai multe proiecte de hotărâre, două din ele fiind urmărite cu interes de liberali. Este vorba de două proiecte de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii imobilului „Port Tomis” din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în domeniul public al municipiului Constanța, precum și solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii imobilului „Lac Tăbăcărie” din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în domeniul public al municipiului Constanța.

Ambele proiecte au fost respinse deoarece nu au întrunit numărul necesar de voturi. Pentru că sunt proiecte patrimoniale, era necesar ca două treimi (19 voturi) din numărul total al aleșilor să voteze în favoarea acestor puncte. Pentru aceste solicitări au votat PNL și PSD, care au avut 18 voturi, iar consilierii USR-PLUS, 9 la număr, s-au abținut.

Cele două proiecte au mai fost adoptate în luna februarie, însă prefectul Silviu Coșa a notificat imediat Consiliul Local Constanța să le revoce pentru că acestea încalcă legislația.

Amintim că, înainte de ședința de joi, USR-iștii constănțeni au transmis un nou mesaj împotriva primarului Vergil Chițac.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *