USR CRITICĂ desemnarea lui Ciucă, dar… îl ACCEPTĂ. Cioloș: „Este o CAPITULARE a politicului…”

Dacian Cioloș, președintele USR, reacționează dur la desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Cioloș afirmă că semnalul nu este deloc bun.

Evident că nu e un semnal deloc bun. Noi am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare și am văzut rezultatul. Acum venim cu o propunere de premier… sigur, domnul Ciucă e în rezervă, dar e un fost militar, evident că nu suntem confortabil cu această propunere. Este o capitulare a politicului. Nu vedem de la PNL o asumare politică, ci vedem o asumare a unui om care vine din armată și care, evident, chiar dacă e civil, vine cu acest sentiment că iarăși trebuie să intervină armanta. Este un semnal foarte prost pentru cetățeni”, a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă USR va fi în opoziția și dacă va vota Guvernul Ciucă, Cioloș a afirmat că, „în aceste condiții, evident că dacă USR nu este la guvernare, evident că este în opoziție”.

Nu știm ce să votăm deocamdată. Știm doar că există intenția de a forma un guvern minoritar, nu știm care este lista, care este programul. Nici nu mai contează cum votează USR, dacă PNL a anunțat că are susținere în Parlament și dacă PSD am înțeles că deja a anunțat că votează un guvern minoritar. Probabil există deja o înțelegere PNL-PSD, cu care se simt confortabil și unii și alții, deci nu se mai pune problema unei susțineri din partea USR. Vorbim despre instalarea unui guvern minoritar, despre a cărui instalare nu am fost consultați”, a mai declarat Cioloș.

Cioloș îi cere premierului desemnat, Nicolae Ciucă, să îl cheme la negocieri pentru a stabili dacă PNL are nevoie de voturile USR ca să guverneze.

„Nu închidem ușile, e viziunea noastră despre cum ar trebui să meargă lucrurile. Nu l-am auzit cum vrea să facă acest guvern, cu cine vrea să conlucreze, sub ce formă, dacă voi fi invitat, voi merge și îi voi spune. Eu nu am luat niciodată confruntarea politică din perspectiva răzbunării. Noi am căutat să ne comportăm matur.”, a spus Dacian Cioloș.

Președintele USR, Dacian Cioloș, atenționează că Guvernul Ciucă va avea serioase probleme legate de o majoritate în Parlament dacă va trece de votul de învestitură. Asta pentru că, spune Cioloș, reformele pe PNRR au nevoie de susținere în Parlament.

Încă nici nu e instalat acest guvern, cu ce obiective. Să vedem când va fi instalat și ce va face. Vom vedea cât de limitată e durata acestui guvern. Nu pot să mă proiectez eu peste trei luni, peste șase luni să spun ce se va întâmpla. Noi avem niște obiective pentru care am intrat în politică. E necesar să luăm măsuri pentru criza de la energie și coronavirus, dar nu va fi suficient. Vor veni bani de la PNRR, e nevoie de măsuri pentru reforme care au nevoie de majoritate în Parlament. Cu PSD va negocia acest guvern măsuri de transparentizare a banilor, a reformelor? Știm cu toții de unde vine PSD”, a declarat Cioloș.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a vorbit, joi, după ce Nicolae Ciucă a fost desemnat pentru a forma guvernul, despre decizia partidului pe care ăl conduce.

Am luat act de decizia PNL și de susținerea PSD. USR n a fast invitat la nici o discuție. Dacă vom fi invitați, vom da curs. Noi am venit zilele trecute cu o soluție. Am putea avea rapid un guvern, însă decizia e la PNL„, a spus Dacian Cioloș.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „USR CRITICĂ desemnarea lui Ciucă, dar… îl ACCEPTĂ. Cioloș: „Este o CAPITULARE a politicului…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *