USR Constanța vrea să sporească numărul de aderenți la partid. Stelian Ion: „Avem spre elaborare niște regulamente interne, care vor reglementa condițiile de aderare. Va trebui și să luăm localitățile la pas”

Parlamentarii USR, senatorul Ramona Dinu și deputatul Stelian Ion și președintele organizației județene, Remus Negoi, au organizat, joi, o conferință de presă în care primii doi au și-au prezentat rapoartele de activitate din Parlament și, cel de-al treilea, raportul activității pe plan local.

Stelian Ion a vorbit despre proiectele legislative pe care USR le-a inițiat, printre care cel privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Nu suntem acolo pentru a ne crea privilegii proprii. Rămâne să vedem cu privesc și ceilalți colegi din celelalte partide. Este foarte posibil să nu fie văzută cu ochi buni propunerea noastră, deși este una decentă. (…) Nu cred că, indiferent de partide, interese, afaceri, nu putem găsi un numitor comun pe anumite subiecte pe care să le promovăm împreună”, a spus deputatul Stelian Ion.

În ceea ce privește numărul de membri de partid, USR-iștii recunosc că au o problemă în acest sens, în special în județ și invocă faptul că unul din factori ar fi procedura greoaie de adeziune a doritorilor.

„În prima sesiune nu am apucat să fac turul județului, dar am invitat oamenii la audiențe, însă va trebui să iau la pas toate localitățile. Am fost la teme punctuale la Techirghiol, când au fost discuțiile legate de exploatarea nămolului. (…) În perioada imediat următoare avem spre elaborare niște regulamente interne, care vor reglementa condițiile, procedura de aderare, astfel încât să fie mai ușoară admiterea de noi membri, acum e cam greoaie și e posibil să fie un motiv pentru care nu avem atâți membri câți ne-am dori la ora actuală. La următorul comitet politic, sper că se vor adopta”, a mai spus Stelian Ion.

Remus Negoi, ales președinte al organizației pe 8 iulie, a precizat că se impune necesitatea unei mobilizări.

„În mediul rural penetrăm ceva mai greu, dar avem câteva variante. Colegii mei vor merge în teren și vor discuta cu oamenii pe care sperăm să ne bazăm, dar cu condiția ca acestea să respecte în totalitate condițiile de integritate ale USR. Atâta timp cât nu facem rabat de la respectarea legii… (…) De curând s-a înființat USR Năvodari (15 septembrie – n.r.) și vor fi alegeri și acolo. Nu stăm pe loc, ne mișcăm înainte”, a spus Remus Negoi.

Congresul USR bate la ușă

Debandada din ultimele luni din USR s-ar putea încheia odată cu Congresul din 28 octombrie, prin care se va alege doar președintele formațiunii. Filiala locală va organiza pe 30 septembrie conferința județeană prin care se vor stabili cei opt delegați de la Constanța pentru Congresul respectiv și, în intervalul rămas până pe 28 octombrie, vor fi așteptați candidații ca să își prezinte programele.

„Vom avea candidați, sunt convins că vor fi cu șase reale, va fi o luptă politică absolut politică. (…) USR a continuat să funcționeze și e funcțional în continuare, nu avem probleme majore și alegerile nu vor fi afectate de această demisie (a lui Nicușor Dan – n.r.). Filialele sunt stabile, au structuri. (…) USR s-a născut într-un anumit context și ne dorim să continuăm această mișcare. Eu, în continuare, mă gândesc că, la un moment dat, ne vom intersecta din nou și lupta noastră în Parlament este una comună, vorbim, ne sprijinim reciproc, este membru în grupul nostru parlamentar – independent, dar afiliat la grupul USR”, a mai spus Stelian Ion.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.