USR Constanța se pregătește de IEȘIREA de la guvernarea locală. Viceprimarul Cocargeanu: „PNL vrea să colaborăm, dar când vezi ce face primarul Chițac…”

USR Constanța începe să se obișnuiască cu ideea că va intra în opoziție și, politic vorbind, ruptura este iremediabilă. Au fost multe motive în ultima perioadă, cum ar fi respingerea suspendării regulamentului zonei peninsulare, faptul că primarul Vergil Chițac nu i-a invitat pe cei de la AURși USR la ceremoniile de 1 Decembrie sau… desele majorări ale prețului la gigacalorie. Amintim că, în primă fază, în luna septembrie, tariful gigacaloriei a fost majorat de la 590 lei la 1.034 lei, iar luna trecută a fost majorat din nou la de la 1.034 lei la 1.330 lei și asta nu e tot, edilul intenționează să-l ducă la… 1.634 lei. Primarul Chițac motivează aceste creșteri spunând că sunt de vină ba pierderile pe rețea, ba din cauza majorărilor de tarife la energie. Că o fi una, că o fi alta sau că vorbim de alte minciuni ale primarului cu care ne-a tot obișnuit, ideea este că toți constănțenii trebuie să suporte aceste creșteri nemotivate concret.

Aceste… non-explicații l-au iritat pe președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, care a precizat că USR-iștii constănțeni sunt „siderați de discursul primarului Chițac”:

„Uneori rămânem siderați de discursul primarului Vergil Chițac, care dă dovadă nu doar de lipsă de consecvență în declarații, dar se pare că, mai nou, plagiază ideile altora atunci când îi convine, mai ales în intervenții televizate. Consilierii locali USR Constanța au solicitat realizarea unui audit intern în cadrul RADET (actuala Termoficare Constanța), care să clarifice care este prețul real al gigacaloriei. Deși a obținut votul consilierilor, demersul s-a lovit de reacția de scepticism a primarului Chițac, care, practic, l-a catalogat ca fiind inutil. Chiar ne acuza de populism atunci când spuneam că nu vedem de ce trebuie sa suporte constănțenii o creștere a prețului gigacaloriei pentru mizeriile ascunse sub covor în ultimii ani. Astăzi, 3 decembrie, în cadrul unei intervenții televizate la Digi 24, domnul primar a declarat că nu știe dacă tariful gigacaloriei este corect și că „este nevoie de un audit care să determine acest lucru“. Nu exclud și posibilitatea ca domnul primar să fi cântărit mai bine situația și acum să fie de acord cu noi, însă fair-play era să precizeze faptul că, atât ideea unui audit la RADET, cât și dispoziția de primar emisă înaintea începerii ședinței CL din 26 noiembrie este un demers al consilierilor USR Constanța”, a transmis Dumitru Caragheorghe.

Gigacaloria e una, politica e alta. Toate aceste hârjoneli între primarul Chițac și USR Constanța au conotație politică. Astfel, politic vorbind, ruptura dintre edil și USR s-ar apropia de… certitudine, așa cum ne-a precizat viceprimarul USR al Constanței, Florin Cocargeanu:

„Teoretic avem în vigoare un protocol. Nu a fost denunțat. Comunicarea este însă restrânsă. Multe schimburi de replici… Probabil vor mai fi ciondăneli. Nu e o armonie, dar nici noi nu suntem genul… Sunt lucruri care atunci când nu ne convim le spunem! Nu am luat o decizie în sensul ăsta (de rupere a protocolului – n.r.) ca filială… Protocolul a fost încălcat în mai multe rânduri de primarul Chițac. PNL oricum și-a manifestat dorința – Bogdan Huțucă, Mihai Lupu și Septimiu Bourceanu – să continuăm împreună. Deocamdată da, suntem în alianță. Și primarul a declarat că nu se știe și dacă se va cere ruperea protocolului… Când vezi anumite declarații din partea primarului și niște gesturi, e posibil să vină ruptura. Noi ne-am asumat niște măsuri, dacă nu putem să le asigurăm… ne vom gândi… Primarul dă niște declarații, Huțucă dă altfel de declarații… Vom decide!”, a spus viceprimarul Cocargeanu, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.