USR Constanța: „Prefectura confirmă că Regulamentul de gospodărire al primarului Chițac este ABUZIV și ILEGAL!”

Nimic nu pare să funcționeze în Primăria Constanța. Haosul produs de administrația Vergil Chițac îi irită peste măsură și pe… partenerii din USR, care, miercuri, au transmis faptul că unul din celebrele și catastrofalele regulamente impuse de primarul Chițac – cel de gospodărire – este… ilegal. Potrivit unui răspuns al Instituției Prefectului Constanța pe acest subiect, obligarea asociațiilor de proprietari de a se ocupa de amenajarea spațiilor verzi din jurul blocurilor este NELEGALĂ și că notificările pe care Primăria Constanța le-a trimis asociațiilor de proprietari sunt, de asemenea, ILEGALE:

Prefectura Constanța a emis avizul de legalitate, confirmând oficial ceea ce consilierii locali USR Constanța au susținut în momentul în care domnul primar, Vergil Chițac, prin aparatul din subordine, a inițiat implementarea unor prevederi din 2013 ale Regulamentului pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța: obligarea asociațiilor de proprietari de a se ocupa de amenajarea spațiilor verzi din jurul blocurilor este NELEGALĂ și că notificările pe care Primăria Constanța le-a trimis asociațiilor de proprietari sunt ILEGALE. Amintim că la începutul lunii iunie 2021, consilierii USR Constanța au convocat o ședință extraordinară de Consiliu Local Municipal în care au depus un amendament la HCL 77 prin care s-a cerut exonerarea asociațiilor de proprietari de la obligații în ceea ce privește întreținerea spațiilor verzi și a amenajării de spații pentru europubele sau containere speciale pentru colectare selectivă a deșeurilor municipale. Am ascultat nemulțumirile constănțenilor și am vrut să îndreptăm o serie de abuzuri evidente din Regulament, însă consilierii municipali PNL și PSD au votat împotrivă, iar amendamentul nostru nu a trecut. Deși am arătat că HCL 77 conține prevederi și obligații neconforme cu legea, consilierii PSD susțineau că asistă la „un moment ridicol“. Ignorarea cu bună știință a legilor, așa cum este prezentat și confirmat în documentul emis de Prefectura Constanța, nu face altceva decât să demonstreze, din nou, că fotoliul de primar al orașului este ocupat de un om obișnuit să dicteze, inflexibil și determinat să ignore în continuare vocile constănțenilor nemulțumiți – care, pe zi ce trece, sunt tot mai mulți! În ciuda rezultatului din ședința extraordinară de anul trecut, am căutat soluții pentru a găsi o formă legală și eficientă prin care să modificăm Regulamentul. După ce au votat împotriva amendamentului, consilierii PNL s-au așezat cu noi la masa discuțiilor, iar HCL 77, cu noi amendamente, va fi supusă consultării publice. Considerăm că este necesară existența unui astfel de regulament, însă acesta trebuie să fie conform legii și să permită administrației locale să acționeze în beneficiul cetățenilor, nu să le transmită notificări abuzive prin care îi obligă să facă munca în locul primarului”, au transmis USR-iștii constănțeni.

Conform legii, Prefectura trebuie să atace în contencios dacă Primaria nu ia act de notificare și nu se fac modificările necesare la Regulament. Fac precizările că în acest moment avem agreat un nou draft de regulament care corectează aceste nereguli. Cele menționate de Prefectură sunt fix aceleași argumente pe care le-am adus noi în raportul de aprobare al proiectului de hotărâre pe care l-am urcat în ședința extraordinară în iunie 2021 pentru a corecta situația”, a subliniat președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe.

Comunicat Prefectura1 1
Comunicat Prefectura 2
Comunicat Prefectura 3
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *