USR Constanța jubilează după EȘECUL lui Horia Constantinescu și propune program pentru împiedicarea FRAUDĂRII la concursurile din sistemul public

Consilierii municipali USR PLUS din Constanța au inițiat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local pentru aprobarea unui protocol de colaborare între Primărie și Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru folosirea unui program ce împiedică fraudarea concursurilor pentru posturi de funcționari publici.

ANFP, condusă până acum două zile de secretarul de stat din partea USR PLUS, Liviu Mălureanu, a dezvoltat o aplicație prim care subiectele la concursuri sunt trase la sorți automat, diminuând astfel la minimum posibilitatea de fraudare a examenelor de concurs.

Mai multe ministere și instituții au incheiat astfel de protocoale de colaboare, iar aplicația informatică a fost deja folosită cu succes. Obiectivitatea, diminuarea la minimum a fraudelor și transparența la concursuri sunt obiective clar asumate ale USR PLUS în procesul de reformă a administrației publice, de la care nu facem rabat”, au transmis cei de la USR Constanța.

Anunțul USR-iștilor constănțeni vine exact după ce adversarul lor, Horia Constantinescu, a fost respins la un examen de director în cadrul Primăriei Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *