USR Constanța, din nou în CONFLICT cu primarul Chițac: „Vrea IMPUNEREA unei TAXE de 50 lei/persoană pentru întreținerea spațiilor verzi din oraș. NU s-a consultat cu noi!”

Primarul Constanței, Vergil Chițac, dorește impunerea unei taxe de 50 RON/persoană pe an pentru întreținerea spațiilor verzi din oraș, lansând în dezbatere publică acest proiect. Este o nouă prostie a edilului Constanței, care este în prezent în conflict cu… toți constănțenii, inclusiv cu propriul său partid. În acest sens, USR-iștii constănțeni au transmis joi faptul că nu au fost consultați cu privire la cea mai recentă găselniță a primarului Constanței și, mai mult, se opun inițiativei:

În primul rând, primarul nu s-a consultat cu consilierii USR înainte de a creiona un astfel de proiect. Orice impunere/taxare pe care cetățenii ar suporta-o necesită consultare prealabilă înaintării în dezbatere. O familie cu 4 persoane ar plăti 200 RON/an pentru un serviciu pe care Primăria ar trebui să îl asigure deja din fonduri proprii sau din surse atrase de la investitori. USR se opune acestei taxe pe care cetățenii Constanței ar trebui să o plătească. De ce? Pentru că în Primărie există deja un seriviciu specializat – Serviciul Spații Verzi – care este însărcinat cu aceste lucruri. Dacă acesta este ineficient, ar trebui să avem în față rezultatul unui audit sau unei analize care din care să rezulte concluzii obiective și propuneri de ameliorare. Pentru că Primăria trebuie să se concentreze pe atragerea transparentă de investiții, nu pe instituirea de noi taxe pentru cetățeni. Daca acestea sunt propunerile primarului Chițac pentru finanțarea întreținerii spatiilor verzi, înseamnă ca acesta ori nu a înțeles cum functioneaza fluxurile bugetare, ori consideră că buzunarele constănțenilor sunt la discreția unei primării învechite ce refuză să se reformeze”, au transmis USR-iștii constănțeni.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „USR Constanța, din nou în CONFLICT cu primarul Chițac: „Vrea IMPUNEREA unei TAXE de 50 lei/persoană pentru întreținerea spațiilor verzi din oraș. NU s-a consultat cu noi!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *