USR Constanța a protestat „împotriva distrugerii Parcului Tăbăcăriei”. Stelian Ion promite procese pe bandă împotriva lui Făgădău: „Presiunea publică trebuie să aibă un ecou. Am ajuns codași, într-o stare de mizerie”

Organizația județeană a formațiunii de opoziție Uniunea Salvați România a organizat, vineri, un protest la Constanța „împotriva distrugerii sistematice a parcului Tăbăcăriei”. Peste 100 de persoane s-au strâns la Pavilionul Expozițional pentru a-și exprima dorința ca parcul să nu mai aibă parte de proiecte de hotărâre ale Consiliului Local Municipal menite să îl ciuntească. Recent, un protest al USR a avut loc chiar în cadrul ultimei ședințe a CLM pe acest subiect.

CITEȘTE ȘI:

Gălăgie în Consiliul Local Constanța. USR invocă apariția… apocalipsei, în parcul Tăbăcărie

Primăria Constanța se apără firav, susținând voalat că este vorba de construcții vechi, proprietăți personale și nicidecum de spații propriu-zise ale parcului, însă USR-iștii nu se lasă, deputatul Stelian Ion, organizatorul protestului de vineri, anunțând că, în momentul de față, mai mulți avocați se mobilizează să atace în valuri în instanțele judecătorești hotărârile CLM.

protest usr tabacarie 8

„Este o continuare a unor acțiuni anterioare, pe care le-am avut atunci când a fost acea propunere de promovare a unui proiect pentru parcul Tăbăcăriei, care presupunea o expoziție de miniaturi. Prin reducerea spațiului verde, prin îngrădirea unei suprafețe de 2 ha nu mai admitem așa ceva. Cred că este un subiect foarte sensibil și nu știu în ce măsură primarul Făgădău și consilierii locali își dau seama cât de sensibilă a devenit această problemă a spațiilor verzi pentru Constanța și pentru constănțeni. Cred că nu realizează încă, dar suntem dispuși să îi atragem noi atenția (lui Făgădău – n.r.) și să îl facem să se trezească la realitate. A fost ales în folosul constănțenilor, nu în folosul rechinilor imobiliari, iată printre aceștia regăsindu-se și rude ale directorilor din Primărie, care nu fac altceva decât să fure din spațiul verde și să ne lase fără aer și fără pic de verdeață în Constanța! Am vorbit deja cu avocați, am găsit câteva elemente în baza cărora am putea să atacăm și, cu siguranță, ne gândim la această variantă. Deja, hotărârea referitoare la expoziția de miniaturi a fost atacată în instanță, va urma și aceasta, mai este și un alt PUZ pe bd. Lăpușneanu, pe care vrem să îl atacăm, este o oază verde acolo rămasă încă neconstruită. Sunt mijloacele prin care putem să schimbăm ceva! (…) Cu ajutorul presei, ceea ce dorim noi ajunge și la urechile primarului, a consilierilor, iar presiunea aceasta publică ar trebui să aibă un ecou, să schimbe optica, să nu mai continue politica fostului primar Radu Mazăre, absolut una dezastruoasă, a adus Constanța într-o stare de mizerie și de degradare generală în privința spațiilor verzi fără egal în țară. Au fost colegi ai mei în Craiova, am mers în Iași… eram pe locul doi pe țară, după București, am ajuns codași… Cred că sub locul 10!”, a spus deputatul Stelian Ion.

Evenimentul a fost organizat zilele trecute și pe paginile de socializare, disponibil AICI!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.