USR Constanța a început pregătirile pentru alegerile locale din 2020. Deputatul Stelian Ion nu confirmă, dar nici nu infirmă o posibilă candidatură la funcția de primar al Constanței

Apropierea de anul electoral a determinat partidele poltice să-și intensifice acțiunile electorale. Printre cei care încearcă o apropiere de electorat se numără și cei de la USR Constanța, care au organizat joi, 1 noiembrie, o întâlnire cu presa, în cadrul căreia au fost abordate mai multe teme, atât de interes local, cât și naționale. Pe de o parte, cei de USR, prin vocea președintelui filialei USR Constanța, Remus Negoi, au anunțat că își pregătesc încă de pe acum participarea la alegerile locale din 2020.

„Pentru că în 2016 nu eram încă înființați, nu am participat la scrutinul local de atunci și, pe cale de consecință, nu avem consilieri locali. Asta nu ne împiedică să participăm la fiecare ședință a Consiliului Local Constanța, unde ne prezentăm punctele de veredere în limita a 3 minute. Din păcate, așa cum se întâmplă în Parlament, obiceiurile din Legislativ se regăsesc și în Consiliul Local, cu alte cuvinte, orice inițiativă am depus, fie că a fost un proiect pe care noi l-am considerat necesar și de bun simț, fie de un regulament, au fost respinse fără drept de apel. Dar, sper ca în 2020 să avem o reprezentare cât mai mare în Consiliile locale și în Consiliul Județean Constanța, unde vom avea un cuvânt de spus. Până atunci, noi ne creionăm un plan de guvernare locale, prin dezbateri între colegi și, cel mai important lucru, vom întreba constănțenii ce își doresc să se întâmple în Constanța“, a spus Negoi.

Președintele filialei USR Constanța a punctat faptul că încă nu au fost discuții pe marginea candidaților la funcțiile de primar al Constanței și de consilieri locali, dar a precizat că orice membru are dreptul să se înscrie în cursă. Negoi a spus că până în primăvara anului viitor va fi creionat candidatul la funcția de primar al Constanței. Cu această ocazie, TOMIS NEWS l-a întrebat pe deputatul Stelian Ion, prezent la conferință, dacă se va înscrie în cursa pentru funcția de primar al Constanței. Parlamentarul a spus că acest lucru va fi decis de filială, Stelian Ion spunând că nu infirmă o posibilă candidatură, dar nici nu o confirmă. De asemenea, deputatul a spus că, pentru însănătoșirea democrației, ar fi bine dacă toată clasa politică, inclusiv cei de la PSD, ar introduce măsura ca primarul să fie ales din două tururi de scrutin, nu cum este acum, dintr-un singur tur.

Cu toate că ambițiile celor de la USR sunt mari, misiunea celor de la USR pe plan local este dificilă, în condițiile în care USR are în județul Constanța doar trei filiale, Constanța, Mangalia și Năvodari, și 12 nuclee. Remus Negoi spune că extinderea organizației în teritoriu merge greoi în special din cauza criteriilor de integritate impuse de partid, cea mai importantă fiind aceea ca un membru să nu fi fost la alt partid politic. Pentru că este o formațiune care va participa pentru prima dată la alegerile locale, USR nu exclude nici ideea de a forma o alianță electorală pe partea dreaptă a politicii, în special pentru alegerea primarului în cazul în care Parlamentul nu va vota ca acest scrutin să se desfășoare din două tururi.

„Există și varianta ca opoziția să-și facă evaluări și să stabilească un singur candidat. Acum rămâne de văzut care dintre partide este dispus să renunțe la propria candidatură, pentru a promova candidatul alteia. Noi vom discuta aceste lucruri cu cine este dispus“, a spus Stelian Ion.

USR Constanța va da doi candidați la alegerile europarlamentare!

Până când vor găsi candidatul perfect pentru a câștiga Primăria Constanța, cei de la USR vor avea un alt examen important: alegerile europarlamentare. În acest sens, duminică, 4 noiembrie 2018, între 10:30 – 14:30, la hotelul Iaki, cei din USR Constanța, vom organiza una dintre cele mai ample dezbateri interne pentru alegerile europarlamentare. Vor exista: o sesiune de prezentări ale candidaților, sesiune de teme cu întrebări specifice, sesiune de întrebări ale candidaților pentru contracandidați, sesiune de întrebări din public, sesiune de întrebări-fulger și o sesiune de prezentări finale („de ce să mă votați pe mine?”). La aceste dezbateri vor participa 20 din cei 80 de candidați care doresc să intre în cursa pentru alegerile europarlamentare. În final, din cei 80 de înscriși vor rămâne doar 33, care vor fi aleși prin vot secret la finele acestei luni. Din județul Constanța, în cursa pentru alegerile europarlamentare s-au înscris două persoane: Veronica Enușcă și Cristina Drăghici.

Tot în cadrul conferinței de presă, deputatul Stelian Ion și-a prezentat bilanțul celor doi ani de mandat în Parlament. Deputatul de Constanța a spus că până în prezent a fost semnatar a 72 de inițiative legislative și a depus numeroase amendamente la diverse proiecte de legi. De departe, Stelian Ion s-a făcut remarcat ca și parlamentar în special ca membru al Comisiei specială pentru legile din domeniul justiţiei, cunoscută drept „Comisia Iordache“, unde a făcut opoziție la proiectele puterii de a modifica legile Justiției. Stelian Ion a declarat că, din păcate, actuala putere a făcut din Justiție un obiectiv principal, în loc să discute teme mult mai importante, cum ar fi Educația, Sănătatea și Infrastructura.

CITEȘTE ȘI:

Bugetul de stat, pe masa Parlamentului: adoptare pe 21 decembrie. Creșteri semnificative pentru instituțiile de forță. Nici un leu pentru DGASPC Constanța

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “USR Constanța a început pregătirile pentru alegerile locale din 2020. Deputatul Stelian Ion nu confirmă, dar nici nu infirmă o posibilă candidatură la funcția de primar al Constanței

  • joi, 1 noiembrie 2018 la 13:31
    Permalink

    daca cadideaza singur si renunta la USR SI SOROS si continua sa lupte cu blocurile si cu mall-urile pe spatii verzi IL VOTEZ!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.