USR acuză PSD că a… furat din dosarele semnăturilor pentru campania „Fără penali”! Stelian Ion (USR Constanța): „Depunem plângere penală pentru fals în înscrisuri și abuz în serviciu”

USR va depune plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele Silviei Mihalcea, secretar general al Camerei Deputaţilor şi împotriva lui Georgică Tobă, şeful Departamentului Legislativ, pentru fals în acte, privind iniţiativa „Fără penali în funcții publice” au anunţat, joi, liderii USR, printre care și deputatul constănțean Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

USR-iștii acuză că aproximativ 300.000 de semnături au dispărut pur și simplu și că Secretariatul General nu avea obligația să verifice datele din tabele, ci doar să le copieze și să trimită originalele la Curtea Constituțională a României.

„Ele sunt mult mai multe, peste 800.000 de semnături conforme. În acea notă de informare făcută de un funcționar de la Camera Deputaților este o cifră falsă. Cifra de 591.000 este falsă! Pentru acest lucru, vom formula o plângere penală împotriva celui care a redactat acel document pentru fals în înscrisuri oficiale! Mai mult, faptul că și-au depășit prerogativele, că nu aveau absolut nici un atribut de a verifica aceste semnături, ei aveau obligația doar să le fotocopieze și să trimită originalele la CCR, că au dat o informare falsă, care a stat la baza unor acuzații false împotriva semnatarilor și împotriva celor care au contribuit la această inițiativă cetățenească, reprezintă un fapt foarte grav și ne determină să formulăm plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva Secretarului General al Camerei Deputaților! Considerăm că lucrurile nu sunt întâmplătoare, ci de tergiversare a acestei inițiative!”, a spus deputatul Stelian Ion.

Reprezentanții Camerei Deputaților invocă faptul că au fost depuse 591.097 de semnături și, dintre acestea, aproape 94.000 prezintă ștersături, paste corectoare ș.a.m.d.

Trist este că funcționari din Camera Deputaților sunt prinși în acest joc pe care îl face conducerea Camerei, Liviu Dragnea – persoană condamnată penal în mod definitiv de instanțele judecătorești – și că acceptă să săvârșească la rândul lor infracțiuni, pentru a le face jocurile! Dacă acceptă să facă aceste lucruri, trebuie să știe că nu pot fi trecute cu vederea și că nu o să închidem ochii la asemenea abuzuri”, a concluzionat deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.