USR a stabilit: Viitorul subprefect al județului Constanța este… Mihai Vîlcu

Pe 27 ianuarie, după lupte seculare, coaliția de guvernare tranșa problema repartizării politice a prefecților. Astfel, la Constanța, unde USR-PLUS a solicitat funcția de prefect, PNL a avut câștig de cauză și Silviu Coșa a rămas pe post. În acest context, au rămas la bătaie cele două funcții de subprefect, în prezent deținute de Șenol Ali – din partea comunității turce (UDTR) și Aura Bozdoacă – susținută de PMP.

USR-PLUS Constanța a demarat un fel de concurs intern pentru această desemnare. Au fost șase candidați acceptați în biroul județean al USR-PLUS, care a selectat trei dintre aceștia. Președintele USR-PLUS Constanța, senatorul Remus Negoi, ne-a precizat că cei trei candidați sunt Dumitru Paris – fost candidat pentru Primăria Mangalia, Anca Mănăilă – fiica fostului primar al municipiului Constanța, Corneliu Neagoe și Mihai Vîlcu. Dosarele celor trei au plecat la biroul național al USR-PLUS, care a desemnat, practic, viitorul subprefect.

În urma desemnării unuia dintre cei trei, pe cale de consecință, cel mai probabil Aura Bozdoacă va părăsi funcția de subprefect, dată fiind situația politică din prezent a PMP, dar și din cauza faptului că, la Constanța, există o cutumă: unul din cele două posturi revine celei mai mari minorități locale.

Potrivit președintelui USR Constanța, senatorul Remus Negoi, subprefectul desemnat de conducerea centrală este Mihai Vîlcu. Acesta a fost candidat la alegerile locale de anul trecut pentru primăria Ghindărești.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.