USR a retras oficial sprijinul pentru Cîțu. Barna a plecat definitiv din biroul de la Guvern

Vicepremierul Dan Barna a plecat cu bagajele și cu consilierii din Guvern, imediat după declarațiile premierului Florin Cîțu și ale liderilor PNL care au anunțat că nu renunță la funcția de premier, anunță Antena 3. Barna a așteptat să vadă decizia liderilor PNL, în speranța că Florin Cîțu își dă demisia din funcția de premier. Chiar cu o oră înainte de ședința de Guvern, vicepremierul a aflat, din declarațiile publice ale lui Florin Cîțu, că PNL nu cedează. Mai mult, premierul a amenințat, voalat, miniștrii USR PLUS, că dacă nu participă la ședința de Guvern, este posibil să fie revocați cu toții.

Dan Barna a ieșit din Palatul Victoria cu o geantă mai mare pe umăr, însoțit de două consiliere și de SPP-ist. Cele două femei aveau și ele o geantă, pe care au așezat-o în portbagajul mașinii în care s-au urcat împreună cu Barna. Printre bagaje, Barna și-a luat în mașină și mingea pe care o avea în biroul de la Palatul Victoria.

media 163068031554698200

Comitetul Politic al USR a decis, în unanimitate de voturi, să fie retras sprijinul politic pentru Florin Cîțu. Reprezentanții formațiunii spun că dacă nu se retrage din funcție, depun moțiunea de cenzură. Dan Barna a anunțat că, dacă Florin Cîțu nu-și va da demisia în ședința coaliției de la ora 18, vor depune moțiunea de cenzură.

USR PLUS compară adoptarea PNDL 3 cu OUG13

Reprezentanţii USR PLUS consideră că adoptarea de către Guvern a PNDL 3 reprezintă ”un nou abuz marca OUG 13”.

Adoptarea PNDL 3, un nou abuz marca OUG 13. Florin Cîţu şi Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea şi Iordache în 2017: au călcat în picioare justiţia şi şi-au făcut cale liberă să fure”, au scris reprezentanţii USR PLUS, vineri, pe Facebook.

Guvernul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, a anunţat premierul Florin Cîţu. Șeful Executivului a precizat că de la şedinţă au lipsit miniştrii USR PLUS, însă a fost cvorum pentru adoptarea acestui proiect.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.