USR a adus „cavaleria grea” la Constanța – președintele Senatului și un europarlamentar, ca să-l DEMOLEZE pe Cârjaliu de la Agigea

Eurodeputatul USR PLUS Nicu Ștefănuță a efectuat sâmbătă, 10 iulie, o vizită în județul Constanța, ocazie cu care și-a prezentat activitatea celui de-al doilea an de mandat. Alături de el a mai participat și președintele Senatului, Anca Dragu, dar și președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe; viceprimarul orașului Constanța, Florin Cocargeanu și senatorul Remus Negoi.

Conferința a fost urmată de o întâlnire la birou cu membrii USR Constanța și cu cetățeni precum și de o vizită la ora 14.00 în Portul Constanța la sediul Naval Group și o ieșire pe mare la bordul unei nave de patrulare CPV organizată de Agenția Europeană Frontex. Ștefănuță este concentrat pe Frontex și a dorit, printre altele, să vadă la fața locului povestea cu deșeurile din porturile maritime. Nicolae Ștefănuță este vicepreşedinte al Uniunii Salvaţi România şi a fost ales europarlamentar pe lista Alianţei USR PLUS pe 26 mai 2019. Este vicepreşedinte al Delegaţiei pentru relaţiile cu Statele Unite şi membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European și supleant în Comisia pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

Dincolo de declarațiile politice ale lui Ștefănuță și Dragu, subiectul principal a fost cel final: referendumul de demitere a primarului PSD Cristian Maricel Cârjaliu, de la Agigea. După această conferință și plimbările pe mare și pozele cu fanii, cei de la USR s-au deplasat la Agigea, ca să bată (pen)ultimul cui în cavoul politic al lui Cârjaliu.

„Noi credem că Agigea merită o șansă să se dezvolte, să devină o localitate de sec. XXI. Mai sunt multe de făcut în Agigea și mai ales în Lazu. Am văzut străzi neasfaltate, zone fără canalizare. Din păcate, în 2021, acest potential sub-utilizat, am vrut să-i ajutăm pe colegi să strângă semnături și să dăm o șansă orașului Agigea, dar și constănțenilor care probabil vor să se retragă puțin în afara orașului”, a spus Anca Dragu.

usr

„Am fost cu ei de la început, mi se pare o acțiune politică clară, care arată că un edil nu poate face orice în exercițiul funcțiunii”, a completat și Nicu Ștefănuță.

USR-iștii constănțeni sunt pe ultima sută de metri în privința strângerii de semnături, apoi urmează un mic episod birocratic – validarea inițiativei din partea prefectului județului Constanța, Silviu Coșa și – pasul final – referendumul efectiv. Este nevoie de 30%+1 vot pentru ca primarul Cârjaliu să fie demis, ceea ce nu este doar realizabil din partea celor de la USR, ci și o premieră națională.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.