URLETE de DURERE la ATI Constanța: Rudele morților, IGNORATE de medici: „Au MURIT ca șobolanii!” ISU Dobrogea: Au fost constatate disfuncţionalităţi, nereguli, au fost aplicate şi sancţiuni

Sunt urlete de durere la ATI Constanța, acolo unde rudele celor șapte morți au ajuns la spital. Oamenii spun că de vină sunt autoritățile care nu fac nimic pentru a schimba sistemul. Oamenii nici măcar nu au confirmări oficiale, au aflat pe surse.

Mama mea era la ATI de o săptămână. Era în stare gravă, dar nu merita să moară așa. E vorba de incompetență„, a spus o femeie. O altă femeie a spus și ea că mama ei a murit deconectată de la apare și că „au murit ca șobolanii, nu a învățat nimeni nimic.”

Ministrul interimar al Sănătății Cseke Atilla a declarat că în ceea ce privește partea medicală, spitalul din Constanța a remediat problemele descoperite în urma controalelor derulate în toată țara după tragedia de la Piatra Neamț. Cseke Atilla a spus vineri că în urma controalelor desfășurate în toată țara după tragedia de la Spitalul Județean din Constanța, la spitalul din Constanța au fost dispuse două măsuri. Ambele au fost rezolvate în luna august și vizează achiziționarea unor echipamente medicale, a explicat ministrul Sănătății.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Amarandei, a afirmat, vineri, că pentru stabilirea incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase vor fi verificate toate aspectele, el precizând că în urma ultimului control au fost găsite nereguli, atât aspecte tehnice, cât şi organizatorice. Amarandei a afirmat că la incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase au fost alocate toate forţele de intervenţie din municipiul Constanţa.

La ora 9,48 am fost anunţaţi prin 112 de producerea unui incendiu la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Au fost alertate toate forţele de intervenţie din municipiul Constanţa, la ora 9.53 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, la 9.56 am avut primele date preliminare de la locul intervenţiei. Cele nouă victime au fost identificate la nivelul secţiei de Terapie Intensivă, la momentul producerii incendiului fiind zece persoane internate în acea secţie. (…) Pentru stabilirea cauzei incendiului vom cerceta toate aspectele, vrem să vedem cu exactitate care au fost cauzele care au dus la producerea acestui incendiu. În februarie s-a efectuat un control la toate unităţile medicale, în special la cele care asigurau suport COVID. Au fost constatate disfuncţionalităţi, nereguli, au fost aplicate şi sancţiuni”, a afirmat Amarandei.

Întrebat dacă are aviz de securitate la incendiu, şeful ISU Dobrogea a afirmat că „Spitalul de Boli infecţioase funcţionează conform normele la data dării în exploatare. Deci nu necesita”.

Mihail Amarandei a precizat că toate victimele erau în pat şi decesele provin din rândul pacienţilor, nu al cadrelor medicale. El a explicat că au fost găsite nereguli la unitatea medicală care aveau termen de remediere până la sfârşitul anului.

„Au fost şi aici identificate nereguli. Au fost şi aspecte tehnice, au fost şi aspecte organizatorice. (…) A fost un termen stabilit, utiizatorul s-a angajat că va rezolva tot ce s-a constatat pe timpul controlului astfel încât să elimine…Nu am mai verificat. Termenul a fost stabilit pânî la sfârşitul anului”, a transmis Amarandei.

El a mai transmis că Ia incendiul a pornit de la ATI, iar când pompierii au ajuns era oprită instalaţia de alimentare cu oxigen. Nouă persoane au murit în incendiu izbucnit vineri dimineaţă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.