Universitatea Ovidius organizează întâlniri informative privind activitatea geografilor în cadrul Institutului Național de Statistică

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole a Universității Ovidius din Constanța a inițiat o serie de colaborări cu reprezentanți ai Institutului Național de Statistică (INS), în scopul prezentării oportunităţilor de angajare a absolvenţilor de la specializările Geografie și Geografia Turismului, informează șef lucrări dr. Mirela Paraschiv. Potrivit sursei citate, colaborările vizează realizarea de evenimente informative despre oportunitățile de angajare și responsabilitățile profesionale ale geografilor în cadrul INS, primul eveniment, în cadrul căruia au fost prezentate structura departamentală și de funcționare a INS, de către un expert al Direcției Județene de Statistică (DJS) Ialomița, şi detalii despre recrutare și cerințele generale de angajare, desfășurându-se online.

Invitatul a oferit informații despre modul de desfășurare a Recensământului General Agricol, despre competențele profesionale specifice geografilor și a subliniat provocările inerente ale unora dintre activitățile profesionale desfășurate în cadrul INS”, a precizat șef lucrări dr. Mirela Paraschiv.

Reprezentantul INS a evidenţiat etapele de realizare ale Recensământului Populației și Locuințelor, în cadrul căruia au ocazia de a fi angajați drept recenzori și tinerii studenți și absolvenți ai UOC.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *