Universitatea Ovidius dezvoltă un proiect european transnaţional dedicat recuperării şi reabilitării prin sport a persoanelor cu tulburări mintale

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 8-9 octombrie 2021,  la o nouă întâlnire transnaţională la Roma (Italia) a partenerilor din cadrul proiectului „European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH)”, cod 622832-EPP-1-2020-1-IT-SPO-SCP, finanţat cu 398. 450 de euro, prin Programul Erasmus Plus, informează prof. univ. dr. Ionel Melenco, managerul proiectului. Potrivit sursei citate, proiectul urmărește creșterea gradului de conștientizare a abilităților profesioniștilor din domeniul sănătății mintale și din sport, pentru dezvoltarea de noi modele integrate de recuperare și reabilitare pentru persoanele cu tulburări mintale, într-un cadru bio-psiho-social bazate pe sport.

În cadrul reuniunii a fost stabilit conținutul modulelor de instruire pe care cercetătorii implicați în echipele de implementare ale proiectului, din fiecare țară participantă, le vor realiza,  prima zi concretizându-se cu un panel de discuții referitor la crearea unei alianțe la nivel național și ulterior internațional, a profesioniștilor în domeniul sportului și al sănătății mintale, menită să contribuie la realizarea obiectivelor proiectului”, a declarat prof. univ. dr. Ionel Melenco.

În ziua a doua a întâlnirii, delegația UOC, alături de ceilalți parteneri, a participat la selecția echipei naționale de fotbal a Italiei, destinată pacienților psihiatrici. Proiectul EASMH include, pe de-o parte, activități de sensibilizare axate pe valoarea adăugată a sportului și a activității fizice în psihiatrie, iar pe de altă parte, acțiuni care promovează sinergii inovatoare între organizațiile sportive și domeniul sănătății fiind implementat în perioada 01.01.2021-31.12.2023, în cadrul unui consorţiu din care fac parte Universitatea Ovidius din Constanţa (România), European Culture and Sport Organization (Italia – lider de proiect), European Platform for Sports and Innovation (Belgia), Everton in the Community (Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord), Università degli studi della Campania Luigi Vanvitelli (Italia) și Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (Finlanda).    

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *