Universitatea Ovidius continuă inițiativele de internaționalizare la malul Mării Negre

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) implementează, în perioada mai-decembrie 2021, proiectul CNFIS-FDI-2021-0387 – Intensificarea și diversificarea inițiativelor de internaționalizare în Universitatea „Ovidius” din Constanța – educație și cercetare într-un mediu multicultural internațional (INTENS-O II),informează conf. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului. Potrivit sursei citate, această inițiativă este o continuare a proiectelor implementate de către UOC în anii trecuți și finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, pentru domeniul strategic de finanțare 2: Internaționalizare.

Prin proiectul de anul acesta, asemănător celor precedente, ne propunem să intensificăm activitățile de promovare a imaginii UOC, în plan european și internațional, ca universitate multiculturală comprehensivă, în vederea creșterii numărului de studenți care provin din alte state. Totodată, vom accelera procesul de «internaționalizare acasă», prin organizarea de evenimente și acțiuni care să implice interacțiunea dintre studenții internaționali și cei români înmatriculați în UOC, precum și facilitarea adaptării studenților internaționali la mediul academic și cultural din universitate și din Dobrogea. Nu în ultimul rând, vom intenționa să stimulăm mobilitatea internațională a corpului academic în vederea creșterii vizibilității, a consolidării relațiilor de cooperare existente și a dezvoltării de noi parteneriate în educație și cercetare”, a declarat conf. univ. dr. Cristina Duhnea.

Proiectul CNFIS-FDI-2021-0387 – Intensificarea și diversificarea inițiativelor de internaționalizare în Universitatea „Ovidius” din Constanța – educație și cercetare într-un mediu multicultural internațional (INTENS-O II) are o valoare totală de 332.500 lei și este unul dintre cele șase proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *