Universitatea Ovidius analizează un sistem transfrontalier de evaluare rapidă a daunelor provenite ca urmare a acțiunii seismice

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) participă în perioada 29 – 30 iulie, la o serie de întâlniri în cadrul proiectului de cercetare competitivă „Rapid Earthquake Damage Assessment Consortium – REDACt” – BSB 966, co-finanțat de Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, informează managerul de proiect din partea UOC, şef de lucrări (ș.l.) dr. ing. Dragoș-Florian Vintilă, din cadrul Facultății de Construcții. Potrivit sursei citate, evenimentul va avea loc online, începând cu ora 9.00, iar participarea va putea fi realizată accesând AICI!

În cadrul întâlnirilor vor fi prezentate rezultatele primului an de implementare a proiectului și vor fi oferite detalii despre acțiunile din perioada următoare. Realizările actualizate REDACt stabilesc cadrul de armonizare pe care se va baza sistemul REDA propus și definesc specificațiile operaționale ale acestuia, inclusiv cerințele și rezultatele scontate. Ne dorim să furnizăm un prototip operațional în lunile următoare şi în acest scop, la proiect colaborează peste cincizeci de oameni de știință din patru țări. Sistemul REDA va fi capabil să furnizeze rezultate complet armonizate și unificate, inclusiv estimarea mișcării puternice a terenului, pe baza parametrilor înregistrați și calculați, precum și a stării de degradare a structurilor, acoperind pe deplin zonele transfrontaliere”, precizează ș. l .dr. ing. Dragoș-Florian Vintilă.

Proiectul REDACt se desfășoară pe o perioadă 30 de luni, având un buget total de 974.860 Euro, și își propune să dezvolte un sistem operațional pentru a sprijini deciziile în cunoștință de cauză cu privire la planificarea pregătirii pentru cutremure, pentru a asigura conștientizarea situației în timpul urgențelor de cutremur și pentru a îmbunătăți răspunsul public în conformitate cu planurile de urgență ale statului. Echipa proiectului este alcătuită din International Hellenic University (Grecia), – succesor legal al TEI din Kentriki Makedonia – în calitate de beneficiar principal; Institute of Engineering Seismology & Earthquake Engineering (Grecia); Democritus University of Thrace (Grecia), Gebse Technical University (Turcia); Universitatea Ovidius din Constanța (România) și Institute of Geology & Seismology (Moldova).

Detalii suplimentare despre proiect sunt disponibile AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.