Universitatea Ovidius a participat la o conferință internațională, în Belgia

În ultima decadă a lunii noiembrie 2021, o delegaţie a Universităţii Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în Belgia, la conferința internațională „Connecting European Ambitions in Sport & Entertainment”, ce a avut ca temă crearea unor noi punți de colaborare în cercetare și inovarea din sport, informează prof. univ. dr. Alin Larion. Pe durata evenimentului, găzduit de circuitul de la Spa-Francorchamps, delegația UOC a participat la mese rotunde și sesiuni de machmaking, ce au avut ca rezultat crearea noilor premise pentru dezvoltarea de proiecte transfrontaliere.

Datorită implicării active pe care Facultatea de Educație Fizică și Sport a avut-o, în ultima vreme, în diferite proiecte internaționale, am avut oportunitatea de a ne face cunoscute rezultatele pe care le-am obținut, în cadrul sesiunilor dedicate şi odată cu lansarea noului apel la propunerile de proiecte finanțate în 2022 prin Programul Erasmus Plus, am creionat idei pentru perioada imediat următoare”, a declarat prof. univ. dr. Alin Larion.

Participarea UOC la eveniment a fost realizată cu sprijinul proiectului OPEN AIR SPORT, cod 613542-EPP-1-2019-1-BE-SPO-SSCP, finanţat cu 59.500 EUR prin Programul Erasmus Plus, pentru promovarea activităţilor sportive desfăşurate în aer liber, în medii naturale, fără echipamente şi fără o infrastructură costisitoare, accesibile tuturor. De asemenea, proiectul îşi propune să creeze conexiuni între cultura locală şi activităţile sportive, cu ajutorul municipalităţor, stimulând astfel dezvoltarea locală şi turismul.

Proiectul OPEN AIR SPORT este implementat în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2021 în cadrul unui consorţiu format din patru organizații, al cărui lider este European Platform for Sport Innovation (Belgia). Ceilalţi parteneri instituționali sunt: Universitatea Ovidius din Constanţa (România), European Culture and Sport Organization (Italia) și SPORTCAMP SA (Grecia).

Din delegaţia UOC au făcut parte prof. univ.  dr. Alin Larion, conf. univ. dr. Antoanela Oltean și conf. univ. dr. Cristian Popa, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.