Uniunea Europeană îşi reia prezenţa diplomatică la Kiev

Uniunea Europeană îşi reia prezenţa diplomatică la Kiev, după ce biroul a fost mutat temporar în Polonia, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, a anunţat, vineri, Uniunea Europeană, conform CNN. Ambasadorul Uniunii Europene în Ucraina, Matti Maasikas, „se întoarce la Kiev pentru a spori prezenţa UE şi pentru a asigura sprijin pentru partenerilor noştri ucraineni”, a anunţat Uniunea Europeană pe contul său oficial de Twitter, sâmbătă.

Maasikas şi-a exprimat propriile gânduri pozitive pe Twitter. „Sunt atât de fericit că am revenit în Kiev”, a precizat oficialul.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, s-au deplasat, vineri, în Ucraina pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodomir Zelenski. Von der Leyen i-a înmânat un chestionar lui Zelenski, menit să accelereze procesul de aderare al Ucrainei la UE, susţinând că este o chestiune de „săptămâni”, nu de „ani”.

Cu această vizită, Uniunea Europeană se întoarce la Kiev. Şi vreau să spun la propriu: şeful delegaţiei noastre s-a întors aici, astfel încât să putem lucra şi mai direct şi mai strâns cu partenerii noştri ucraineni, asigurând sprijin pentru ucraineni”, a scris Borrell pe Twitter.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *