Uniunea Democrată Turcă din România organizează simpozionul internaţional „Femeia Turcă din Balcani”

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) anunță că organizează în perioada 26-29 mai a.c. cea de a VIII-a ediţie a simpozionului internaţional „Femeia Turcă din Balcani”. Lucrările simpozionului vor debuta vineri, 27 mai la ora 11.00 şi vor fi găzduite de hotelul Ten din Constanţa. Evenimentul este organizat de comisia de femei a UDTR şi reuneşte peste 300 de turcoaice din  RepublicaTurcia, Grecia, Ciprul de Nord, Azerbaidjan, Bulgaria, Republica Moldova şi România.

Potrivit UDTR, în acest an vor fi dezbătute teme precum: „Rolul femeii în moştenirea culturală a turcilor”, „Organizaţiile de femei şi rolul acestora de-a lungul timpului”, „Viaţa citadină şi mentalitatea femeii” şi „Drepturile femeii în legislaţia internaţională”. Preşedintele comisiei de femei, Melec Amet a declarat:„Simpozionul „Femeia Turcă din Balcani” este cea mai amplă manifestare internaţională iniţiată şi organizată o dată la doi ani de comisia de femei a UDTR. Scopul manifestării este de a întări şi dezvolta relaţiile de cooperare, comunicarea, parteneriatele prin proiecte şi acţiuni comune între femeile de naţionalitate turcă din zona de sud-est a Europei şi nu numai.”

La simpozion sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai comunităţilor etnice din Constanţa precum şi ai Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *