Unități școlare din medii defavorizate din județul Constanța au primit echipamente IT complete, din partea Asociației Dăruiește Aripi

Asociația Dăruiește Aripi anunță marți că 1.197 elevi și 107 dascăli sunt beneficiarii unor echipamente IT complete. Sistemele IT sunt deja folosite de dascăli în predarea orelor, atât pentru elevii prezenți la școală, cât și în predarea online pentru elevii care se află în izolare la domiciliu și carantină. Astfel, inițiativa asociației întregește colectivul clasei și oferă posibilitatea accesului neîngrădit la cursuri a tuturor elevilor, indiferent de limitările generate de regulile impuse de pandemie. Totodată, achiziția acestor echipamente complete, instalate în toate sălile de clasă din cele 9 școli oferă profesorilor posibilitatea orelor exclusiv online cu elevii lor, în cele mai bune condiții tehnice. Acestea sunt: Albești, Aliman, Biruința, Cotu Văii, Dunăreni, Ion Corvin, Movilița, Potârnichea și Vlahi.

Foto Daruieste Aripi

Am realizat acest proiect în urma discuțiilor cu reprezentantii Inspectoratului Școlar Județean Constanța, dar și în urma vizitelor pe teren, pentru a înțelege situația exactă cu care se confruntă aceste școli”, au precizat reprezentanții asociației.

Cele 9 unități școlare au primit 44 de sisteme IT complete, fiecare cuprinzând: unități centrale, monitoare, videoproiectoare, tastaturi, camere web, routere și switch-uri. Pentru 6 din aceste unități am asigurat și conectarea la internet cu dotările tehnice aferente.

Criza generată de pandemia Covid a adus la suprafață multe din sincopele din sistemul românesc de învățământ. Viitorul unei comunități este definit de educația și sănătatea din prezent, de aceea, accesul la școală în siguranță trebuie să devină o prioritate pentru toți”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *