UNIFICAREA DREPTEI. Răspunsul lui Antoniadis, pentru Stelian Ion: „Am văzut mesajul, însă nu prea l-am înțeles…”

USR Constanța dorește să tranșeze cât mai repede povestea unificării forțelor de dreapta pentru alegerile locale din acest an și, joi, a transmis un mesaj, în special pentru PNL. Alianța USR PLUS propune tuturor forțelor politice de dreapta din Constanța o coalizare care „să acorde prioritate dezvoltării locale și prosperității cetățenilor şi să înlăture PSD din fruntea administrației publice locale și județene”. Totodată, USR-iștii invită la discuții societatea civilă, mediul de afaceri, liber profesioniștii, studenții, elevii cu drept de vot, precum și „pe toți cei care doresc să transforme Constanța într-o metropolă europeană, modernă și prosperă.”

USR-iștii au propus ca ei să fie sprijiniți la alegerile pentru Primăria Constanța, respectiv să fie susținut candidatul Stelian Ion, iar, la rândul lor, să îi susțină pe liberali pentru Consiliul Județean. Liberalii nu au reacționat pozitiv la apelul de joi, iar USR-iștii, pentru clarificări suplimentare, au organizat vineri o conferință de presă, la care au participat președintele organizației județene Remus Negoi, deputatul Stelian Ion și președintele PLUS Constanța, Lucian Muflic. Detalii, AICI!

În cadrul conferinței de vineri, deputatul Stelian Ion, candidat al Alianței pentru Primăria Constanța, a arătat că mesajul este adresat tuturor forțelor politice de dreapta, nu doar pentru PNL, dar și ONG-urilor, mediilor academic și antreprenorial ș.a.m.d., precum și celorlalți competitori, cum ar fi candidatul Alianței Național Țărăniste, Tudorel Chesoi sau președintele comunității elene Elpis Constanța, candidatul Uniunii Elene din România pentru Primăria Constanța, Anton Traian Antoniadis.

„Am văzut mesajul domnului deputat, însă recunosc că nu prea l-am înțeles. O unificare a unor forțe politice se face în jurul unor poli mai mari, în cazul de față PNL și USR. Din mesajul domnului deputat înțeleg că negocierea pornește din start pe principiul „eu, candidat; ceilalți, dincolo”. După ce am văzut și reacția domnului președinte Huțucă, înțeleg că nici cele două partide mari nu se înțeleg, ceea ce mă face să mă întreb la ce masă să ne mai așezăm noi… Se dezbat proiecte sau se dezbat funcții? Eu am anunțat în cea mai mare parte care sunt proiectele noastre și cu ele ne vom prezenta, fie la o eventuală discuție – acestea fiind non-negociabile din partea noastră, fie direct în cursa electorală, așa că nu avem ce să ascundem. Nu îi pot oferi acum un răspuns domnului deputat pentru că suntem din scurt, ca să zic așa, mai ales că nu avem reacții nici din partea altor partide de dreapta, nici din partea mediilor academic, antreprenorial ș.a.m.d., doar un răspuns al liberalilor, deloc încurajator. Subliniez doar atât: dacă vor fi astfel de discuții – și mulțumesc domnului deputat pentru invitație – noi ne vom prezenta doar cu proiectele, nicidecum cu aspirații pentru funcții. Noi nu vom discuta niciodată despre așa ceva. În înțelesul nostru, pentru a schimba cu adevărat ceva, așa cum am spus-o de cele mai multe ori sau pentru ce milităm, este schimbarea un pic a sensului din „eu” în „noi”! Așa că… să mai așteptăm puțin”, a spus Antoniadis, pentru TOMIS NEWS.

Până în prezent sunt înscriși în cursa pentru Primăria Constanța primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac din partea PNL, Stelian Ion din partea USR, Mircea Titus Dobre (PRO România), Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Horia Constantinescu (PPU), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă) și Nicoleta Ploscaru (independent). PMP și-a anunțat candidaturile în localitățile din județ, cu excepția Constanței, întrucât președintele Claudiu-Iorga Palaz este în negocieri cu PNL și USR în perspectiva unui pol de dreapta pentru alegerile locale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *