UNIFICAREA DREPTEI: Chesoi ACCEPTĂ invitația USR Constanța pentru negocieri politice. „Avem în vedere eșecul administrației PSD”

USR Constanța dorește să tranșeze cât mai repede povestea unificării forțelor de dreapta pentru alegerile locale din acest an și, joi, a transmis un mesaj, în special pentru PNL. Alianța USR PLUS propune tuturor forțelor politice de dreapta din Constanța o coalizare care „să acorde prioritate dezvoltării locale și prosperității cetățenilor şi să înlăture PSD din fruntea administrației publice locale și județene”. Totodată, USR-iștii invită la discuții societatea civilă, mediul de afaceri, liber profesioniștii, studenții, elevii cu drept de vot, precum și „pe toți cei care doresc să transforme Constanța într-o metropolă europeană, modernă și prosperă.”

USR-iștii au propus ca ei să fie sprijiniți la alegerile pentru Primăria Constanța, respectiv să fie susținut candidatul Stelian Ion, iar, la rândul lor, să îi susțină pe liberali pentru Consiliul Județean. Liberalii nu au reacționat pozitiv la apelul de joi, iar USR-iștii, pentru clarificări suplimentare, au organizat vineri o conferință de presă, la care au participat președintele organizației județene Remus Negoi, deputatul Stelian Ion și președintele PLUS Constanța, Lucian Muflic. Detalii, AICI!

În cadrul conferinței de vineri, deputatul Stelian Ion, candidat al Alianței pentru Primăria Constanța, a arătat că mesajul este adresat tuturor forțelor politice de dreapta, nu doar pentru PNL, dar și ONG-urilor, mediilor academic și antreprenorial ș.a.m.d., precum și celorlalți competitori, cum ar fi Tudorel Chesoi, candidatul Alianței Național Țărăniste.

Am primit o invitație și pe mail-ul ANT, am văzut și mesajul de astăzi al domnului deputat. Despre mine se știe că eu am fost un om de dreapta consecvent, cu principiile mele de la Revoluție până în prezent, deși slavă Domnului m-au curtat toate partidele. Mi-am păstrat crezul meu ca un om de dreapta și sigur că, în aceste condiții, sunt dispus să particip la orice discuții pe această temă. Din tradiția politică a țărăniștilor, dintotdeauna, noi am fost pentru o administrație publică în Constanța de dreapta, având în vedere eșecul administrației PSD și a felului în care arată Constanța. Îmi doresc acest lucru, particip cu toată deschiderea la discuții. Rămâne să vedem cum se poate finaliza negocierea… Eu nu am inițiat această discuție, au inițiat cei de la USR, dar din punctul meu de vedere la discuții putem clarifica aspectele astea (formula de colaborare – n.r.)”, a spus Tudorel Chesoi, pentru TOMIS NEWS.

Până în prezent sunt înscriși în cursa pentru Primăria Constanța primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac din partea PNL, Stelian Ion din partea USR, Mircea Titus Dobre (PRO România), Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Horia Constantinescu (PPU), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă) și Nicoleta Ploscaru (independent). PMP și-a anunțat candidaturile în localitățile din județ, cu excepția Constanței, întrucât președintele Claudiu-Iorga Palaz este în negocieri cu PNL și USR în perspectiva unui pol de dreapta pentru alegerile locale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *