Ungaria redeschide școlile după o campanie masivă de testare în masă a personalului din învățământ

Ungaria anunță redeschiderea școlilor după vacanța de sărbători, cu o campanie de două zile de testare în masă a angajaților din școli și grădinițe, potrivit unui anunț al guvernului. Conform Edupedu.ro, obiectivul acestuia este acela ca unitățile de învățământ să își poată desfășura activitatea în condiții bune, iar părinții, la rândul lor, să poată munci.

Campania de testare Covid-19 a profesorilor și a personalului școlar, desfășurată sâmbătă și duminică, a fost anunțată în Ajunul Crăciunului, după ce autoritățile au anunțat pentru prima dată testări în masă în luna noiembrie. Testările au fost gratuite și s-au realizat pe bază de voluntariat. Pentru a se putea testa, cei interesați s-au putut programa din timp, la unul dintre ele 99 de puncte aflate în Budapesta și în restul țării. La campanie au participat 263 de echipe de testare, formată din studenți și absolvenți de medicină.

Potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Ungaria are o rată de 335 de cazuri la 100.000 de locuitori, peste cea a României (319 la 100.000 de locuitori), rata deceselor asociată Covid-19 fiind dublă față de cea a României.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *