Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a întocmit, vineri, raportul în cazul solicitării DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a deputatului Nicolae Bănicioiu pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată. Este vorba de un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi de luare de mită în valoare de circa 800.000 de euro.

Înainte de vot, Bănicioiu a declarat vineri că procurorii DNA nu au nicio probă și că persoane cu probleme penale se duc și fac denunțuri ca să scape.

Membrii comisiei juridice au votat covârșitor pentru admiterea cererii DNA, cu 19 voturi pentru și 2 împotrivă. Urmează votul final din Camera Deputaților, care va avea loc săptămâna viitoare.

„Sunt nişte minciuni. (…) Poziţia mea este foarte clară. Eu vreau să ajungem cât mai repede cu discuţia pe fond. Până acum nu am fost audiat, nu înţeleg de ce nu am fost audiat. Mi-a spus doamna avocat şi înţeleg din multe păreri juridice că puteam fi audiat de câte ori era nevoie. Nu mai candidez. Să stea lumea liniştită. Vreau eu să lămurim practic chestiunea asta şi văd cum e posibil totuşi ca în România denunţătorul să fie crezut absolut oricând, dar să rămână cu tot, să i se ofere protecţie, imunitate şi orice. Pot să-mi ia imunitatea şi orice că oricum le-am dat-o eu. (…) Nu cer nicio prelungire. O să le răspund la întrebări. O să le explic exact poziția mea și sumarul dosarul. Sper că l-au citit. Este și în interesul meu ca lucrurile să se desfășoare mai repede și să vedem de ce oameni care au probleme penale se duc și fac denunțuri ca să scape”, a spus Bănicioiu.

Întrebat dacă a avut discuții cu Dorin Cocoș, Bănicioiu a declarat:

„Nu. Au fost făcute provocări, începute flagranturi și multe astfel de etape procedurale și în care nu s-a putut dovedi, ceva de genul acesta”.

Înainte de raportul comisiei juridice, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, membru al comisiei respective, a precizat că Parlamentul nu trebuie să facă spectacol din ridicarea unei imunităţi şi nici să pună beţe în roate Justiției.

Este un moment care îmi dă ocazia să repet: parlamentul nu este instanţă de judecată, parlamentul nu trebuie să facă spectacol din ridicarea unei imunităţi şi nici să pună beţe în roate justiţiei. Aşa cum spune Constituţia, parlamentarii pot fi protejaţi juridic doar pentru declaraţiile politice şi voturile date în exercitarea mandatului. În rest, ridicarea imunităţii trebuie să fie promptă, firească şi fără lamentări. În cazul de faţă, chiar dl Bănicioiu a spus că este acord cu ridicarea imunităţii. Singurul care a avut de comentat a fost inclasabillul Victor Ponta, care a găsit repede o intrigă ascunsă, sugerând absurd că tocmai PSD a ajuns să tragă sforile în acest dosar orchestrat de DNA. Dar dincolo de povestea imunităţii, după reacţia sa în cazul Colectiv, după conduita sa triumfalist-păguboasă de atunci, care a costat sănătatea şi viaţa unor oameni – „Nu avem nevoie de nimic” etc. -, dl Bănicioiu nu avea ce să mai caute în Parlamentul României şi în nicio altă funcţie publică. A fost oricum o mare neruşinare din partea sa că a candidat, la insistenţele aceluiaşi domn Ponta”, a transmis Stelian Ion.

Miercuri, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Scutea, a trimis Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care transmite solicitarea DNA în vederea exercitării dreptului de a cere urmărirea penală faţă de deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, în guvernarea Victor Ponta.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *