Undă verde pentru fuziunea USR-PLUS: Instanța a RESPINS definitiv toate contestațiile. Negoi (USR Constanța): „Intrăm într-un calendar de alegeri în toate organizațiile”

Curtea de Apel București a respins, vineri,  printr-o sentință definitivă, cererile de intervenție și contestațiile la adresa fuziunii USR PLUS, astfel decizia congresului celor două partide din 15 august 2020 va putea fi înregistrată la Tribunal. Practic, USR PLUS devine oficial un singur partid, urmând ca partidele să organizeze un nou congres care să decidă statutul și conducerea noii formațiuni politice.

Potrivit președintelui USR-PLUS Constanța, senatorul Remus Negoi, la miezul acestei nopți se face schimbul de baze de date cu membri de vot, întrucât toate organizațiile – locale și județene – vor avea alegeri. De asemenea, potrivit lui Negoi, alegerea președintelui partidului – adică fix lupta dintre Dan Barna și Dacian Cioloș – rămâne problematică, însă este prematură orice discuție în acest sens, viitorul Congres ar fi programat pe 15 septembrie:

În seara asta la 23:59 se face schimbul de baze de date cu membri de drept de vot. Vorbim de membri cu drept de vot la Congresul din toamnă, pe undeva prin 15 septembrie, de principiu. Acești membri vor avea drept de vot și în filialele locale și județene și pentru președintele partidului. Astfel, intrăm într-un calendar de alegeri peste tot. (…) Și aici e o discuție (privind alegerea președintelui partidului – n.r.)… una din variante era să se amâne alegerile pentru președintele partidului, pentru că ambii au notorietate. Alt scenariu este să se desfășoare la termenul stabilit. Eu îi apreciez pe ambii (pe Dan Barna și Dacian Cioloș – n.r.), e greu să mă decid acum și chiar nu vreau să influențez. Până acum, am tot avut treabă cu consiliile locale, județene și Parlament și nu ne-am mai concentrat pe coeziunea organizațiilor. Am vrea să facem o îmbinare a tuturor lucrurilor… ”, a spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.