UNDĂ VERDE pentru Cimitirul Eroilor! Palaz: „Din păcate pentru politicieni, eu sunt patriot! Eroii au nevoie de onoarea lor!”

Eroii martiri din Primul şi al Doilea Război Mondial vor fi translatați într-un cimitir doar al lor! Au fost recrutați, au luptat, au suferit și, într-un final, și-au dat viața pentru România! Această Românie nu se mai gândește la actele de eroism ale înaintașilor, mai ales că datorăm existența acestei țări tocmai jertfei lor. Probabil că, tocmai jertfa lor, ne-a oferit libertatea cu care noi nu știm ce să facem…

În spiritul întoarcerii acestei situații, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a propus un proiect de hotărâre îndrăzneț, pentru mutarea acestor eroi într-o zonă situată în apropiere de Metro 2. Singurul impediment: adoptarea propunerii, de către consilierii locali! Aceștia au adoptat proiectul, joi, în cadrul ședinței ordinare.

Peste 120.000 de militari români au căzut la datorie pe câmpul de luptă și se află înhumați în 30 de state din Europa și Asia (Rusia, ca participanți pe Frontul de Est) și, în Cimitirul Central Constanța, odihnesc somnul de veci 74 de români, 5 musulmani, 6 germani şi 34 de francezi căzuţi pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial, respectiv 362 de români, 555 ruşi, 205 germani – în Al Doilea Război Mondial, dar şi 11 eroi martiri, 2 scafandri decedaţi în accidentul aviatic de la Tuzla şi un pompier.

„Sunt convins că se vor mișca repede lucrurile, pentru că e în interesul tuturor, mai ales că în momentul în care vor fi translatați eroii către noua locație, parcelele rămase libere vor putea fi date către constănțeni. Nu știu cât ar putea să coste operațiunea, m-am ocupat de cimitirul de la Mircea Vodă și știu că la vremea respectivă restaurarea ajunge undeva la 50.000 de euro, apoi onorurile militare și slujbele religioase de rigoare, cred că cel mult 200.000 de euro va ajunge toată acțiunea. Dar, dincolo de aceste aspecte tehnice, am o veste proastă pentru politicieni: eu sunt patriot! Și consider că eroii, cei care și-au vărsat sângele pentru țara noastră, au nevoie de onoarea lor și suntem obligați să le-o acordăm!”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Proiectul a fost adoptat joi și presupune trecerea unui teren în suprafață de aproape 18.000 mp din administrarea municipalității în administrarea MApN, pentru ca eroii să aibă parte de cimitirul lor.

cimitir

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *