Spread the love

Consilierii locali municipali s-au reunit, marți, în ședință ordinară și au aprobat, printre altele, demararea achiziției de autobuze electrice, cu lungimea de 10 m și 12 m.

Recent, municipalitatea anunța că RATC își va mări parcul auto cu 104 autobuze Isuzu Cityport, noi. Achiziția celor 104 autobuze noi, standard Euro 6, cu o lungime de 12 metri, se face în baza unui împrumut contractat de municipalitate de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de 100 de milioane de lei și are în vedere înnoirea parcului auto de transport public de călători al Constanței.

CITEȘTE ȘI:

Autobuze „Isuzu Cityport“, introduse în transportul public din Constanța la finele acestui an?! RATC: „Vom beneficia de noile autobuze cu tehnologie japoneză“

Între timp, primarul Decebal Făgădău s-a orientat și spre alte 41 de autobuze, electrice de această dată, întrucât la anumite ore nu avem o încărcare foarte bună pe autobuze.

Proiectele adoptate marți sunt parte a unui acord între Consiliul Local Municipal Constanța și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Astfel, pentru 21 de autobuze cu lungimea de 12 m, valoarea totală se ridică la peste 65 milioane lei, din care contribuția municipalității este de peste 1,3 milioane lei, iar pentru 20 de autobuze cu lungimea de 10 m valoarea totală este de peste 56 milioane lei, din care contribuția bugetului local este de peste 1,1 milioane lei.

„Am propus consilierilor un proiect ce se desfășoară în parteneriat cu MDRAP, care vizează completarea flotei companiei municipiului, spun companie pentru că vreau ca toată lumea să se obișnuiască: Regia de transport ține de domeniul trecutului! De îndată ce ne va sosi noua flotă, vom avea și o nouă companie, aceasta se va numi CT BUS! Astăzi, am propus un parteneriat prin care să ajungem la 155 de autobuze, avem 104 deja contractate, Diesel Euro 6, cel mai înalt standard de protecție al mediului existent pe piață și încă 41 de autobuze, 21 de 12 m și 20 de 10 m, pentru că vedem cu toții că la anumite ore nu avem o încărcare foarte bună pe autobuze. Eu sper că din ce în ce mai mulți constănțeni vor utiliza transportul public local”, a spus primarul Decebal Făgădău, după ședința Consiliului Local Municipal.

CITEȘTE ȘI:

RATC invită turiștii și constănțenii la o călătorie în trecut. Aniversarea celor 100 de ani de România, marcată prin aplicația gratuită „CiTy TOUR Constanța”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *