UNDĂ VERDE în Senat pentru Referendumul privind redefinirea familiei! Doar USR s-a opus! Senatorul PSD de Constanța, Mihu: „Am votat cu toată inima, pentru că din familia tradițională provenim toți!“

În 7 octombrie, românii cu drept de vot vor fi chemați la urne! Cetățenii vor trebui să spună, prin referendum, dacă sunt sau nu de acord cu revizuirea Constituţiei, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi, cum este prevăzut în prezent.

Decizia de a organiza referendumul în 7 octombrie a fost luată marți, 11 septembrie de către Senat, care a adoptat, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei. Din totalul de 136 de senatori au fost prezenţi în plenul de miercuri 127. Propunerea de revizuire a Constituţiei a fost adoptată de Senat cu 107 „pentru“, 13 voturi „împotrivă“ şi şapte „abţineri”.

CITEȘTE ȘI:

Deputatul constănțean Stelian Cristian Ion a dat vot favorabil pentru ocrotirea familiei și a căsătoriei

Cele 13 voturi „împotrivă“ aparțin senatorilor USR, iar „abținerile“ au venit de la unii membri ai PNL și UDMR. Conducerea PSD a decis, pe 1 septembrie, în timpul şedinţei grupurilor parlamentare, care s-a desfăşurat la Neptun, ca referendumul pentru redefinirea noţiunii de căsătorie în Constituţie să aibă loc în 7 octombrie. Anunţul a fost făcut de preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Referitor la votul din Senat de marți, senatorul de Constanța al PSD Ștefan Mihu a declarat pentru TOMIS NEWS că acest referendum trebuia să aibă loc, pentru că este voința a peste trei milioane de oameni.

„Suțin total referendumul pentru modificarea Constituției, pentru familia tradițională. Am votat în Parlament cu toată inima pentru că sunt adeptul familiei tradiționale, pentru că din familia tradițională provenim toți“, a spus Mihu.

Cei din Coaliţia pentru Familie au strâns un număr de peste trei milioane de semnături, pe care le-au depus la Senat, alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, aceasta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Astfel, iniţiativa prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

CITEȘTE ȘI:

VICTORIE a Coaliției pentru Familie: Undă verde în Camera Deputaților pentru organizarea referendumului de revizuire a Constituției

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei a trecut de Camera Deputaţilor anul trecut, în mai, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

CITEȘTE ȘI:

„Marșul pentru Viață”, la Constanța. „Individualismul îl îndeamnă pe om să se gândească la carieră, nu la familie. Toți suntem datori să dăm un răspuns în fața vieții”

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*