Undă verde de la Consiliul Județean pentru mai multe centre sociale. Inedit: revoltă în ALDE, consilierii nu mai ascultă de Learciu

Consilierii județeni constănțeni s-au reunit marți în cadrul unei ședințe ordinare, pentru a adopta mai multe proiecte de hotărâre. Printre acestea le amintim pe cele mai importante, pentru înființarea serviciului social cu cazare Adăpostul de Noapte pentru Oamenii Străzii, înființarea serviciilor sociale cu care Locuințe protejate la Topraisar, două la Lazu și înființarea centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Sf. Luca la Negru Vodă. Toate acestea vor fi în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Referitor la primul proiect, scopul acestuia este de a preveni, limita și înlătura efectele temporare sau permanente ale unor situații care pot genera marginalizarea sau excluderea socială a unor categorii de persoane. Astfel, DGASPC va asigura cazare pe o perioadă determinată, o masă seara, servicii de curățenie, spălătorie, uscătorie și va elabora un plan de igienă personală sau asistență medicală de bază pentru oamenii străzii. De asemenea, DGASPC va oferi acestora consiliere socială, informare, suport emoțional, educație sanitară, consiliere psihologică și va întocmi un plan de reintegrare și supraveghere socială. Beneficiarii acestor servicii vor fi persoanele adulte fără adăpost sau care se găsesc în situație de risc social (care se află în stradă de o perioadă de peste trei luni și care nu prezintă boli contagioase și nu prezintă tulburări grave de comportament), iar programul de funcționare este cuprins într-un interval de minim opt ore și maxim 12 ore, după ora 19:00.

Cei 30 de consilieri au votat adoptarea acestor proiecte, cu excepția celor doi consilieri județeni ai ALDE, respectiv Steluța Lebidov și Marcel Savlovschi. Spre stupefacția vicepreședintelui Consiliului Județean, Daniel Learciu, care a votat pentru proiectele de hotărâre, cei doi au s-au abținut de fiecare dată. Lebidov și Savlovschi s-au abținut până și la completarea Protocolului de colaborare cu Direcția Generală Anticorupție în vederea implementării proiectului „Gândesc, vorbesc și acționez pro-integritate”, aspect care l-a determinat pe celălalt vicepreședinte, Claudiu-Iorga Palaz, să îi întrebe pe cei doi de ce procedează astfel. Intervenția a fost inutilă, iar Learciu pe tot parcursul ședinței a stat doar pe telefon, complet impasibil la loviturile primite la vot de la colegii săi.

CITEȘTE ȘI:

TelVerde și servicii de consiliere la dispoziția femeilor abuzate, din partea CJC. Țuțuianu: „Toleranță zero față de violența în familie! Locațiile sunt secrete!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *