Un nou val de aleși locali prinși în incompatibilitate. Ovidiu și Băneasa, pe lista ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a 11 aleși locali (4 primari, 3 viceprimari și 4 consilieri locali).

Potrivit anunțului de marți al instituției, doi aleși locali din Constanța au fost depistați în stare de incompatibilitate.

Fostul viceprimar al orașului Băneasa, Nicolae Constantin, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iunie 2012  –  30 iunie 2014, întrucât a deținut simultan  funcțiile de viceprimar și membru în cadrul Consiliului de Administrație al Liceului Teoretic Băneasa, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d)  din Legea nr. 161/2003.

Fostul viceprimar al orașului Ovidiu, Iulian Leonte, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 octombrie 2012-29 noiembrie 2013, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în cadrul Consiliului de Administrație al Liceului Tehnologic „Ion Podaru” din orașul Ovidiu, județul Constanța, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Potrivit ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

La Băneasa, liberalul Ion Marin a pierdut alegerile, noul primar fiind social-democratul Paul Coliș. La Ovidiu, George Scupra a câștigat un nou mandat.

ANI aduce la cunoștința opiniei publice faptul că miercuri, 15 iunie 2016, este ultima zi în care persoanele prevăzute la art. 1, alin. (1) din Legea nr. 176/2010 (AICI), pot depune declarațiile de avere și de interese anuale.

Astfel, pentru înlesnirea procesului de completare a declarațiilor, Agenția Națională de Integritate recomandăpersoanelor prevăzute de lege, utilizarea formularelor electronice ale declarațiilor de avere și de interese,ce sunt disponibile pe pagina de Internet a Agenției, la secțiunea “Formulare”. Ghidul de utilizare a formularelor electronice poate fi descărcat de AICI.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.