Un nou rezervor de oxigen, instalat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a extins instalația de oxigen la încă 2 saloane, iar în acest moment se lucrează la prelungirea sistemului la fiecare pat de pe toate secțiile.

Potrivit unui anunț de vineri al municipalității, unitatea medicală dispune de un nou rezervor de oxigen cu o capacitate de 11.000 de litri care permite astfel prelungirea instalației și la saloanele din afara secției de Terapie Intensivă.

Rezervorul este încărcat cu oxigen medicinal, de puritate 99,9%, avizat de Ministerul Sănătății și este monitorizat de o firmă specializată care asigură reîncărcarea ori de câte ori este nevoie.

Dr. Claudia Cambrea – directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța: “Formele grave ale infecției cu virusul Covid-19 sunt cauzate de pneumonii și pentru aceasta, pacienții au nevoie de oxigen. Instalația de oxigen este foarte importantă, esențială în tratamentul acestor bolnavi, de aceea o extindem în afara secției de terapie intensivă, adică în tot spitalul”.

„Primăria Constanța mulțumește tuturor celor care au răspuns apelului municipalității și s-au implicat în activitatea de transport, instalare și conectare a dispozitivului de mare capacitate din spitalul nostru”, au precizat reprezentanții municipalității.

rezervor

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.