Un nou partid sau se testează opinia publică? Banias: „Nu m-am mai întâlnit cu Ponta din perioada USL!”

Fostul premier, Victor Ponta, agită din nou spiritele în spațiul public. După o campanie a alegerilor parlamentare în care a fost „curtat” de Partidul România Unită, pentru intimidarea lui Liviu Dragnea, Ponta a ieșit din nou la rampă, anunțând recent că va demisiona din PSD și că  îi va trimite o demisie în alb lui Liviu Dragnea. 

„Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea – ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid – îi trimit demisia mea în alb şi când îl supăr foarte tare o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, e care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare”, a declarat Victor Ponta.

Între timp, a apărut povestea înființării unui nou partid. Experiența social-democraților supărați pe propriul partid nu s-a bucurat de prea mare succes, Mircea Geoană fiind o mărturie clară în acest sens, Partidul Social Românesc nereușind să devină unul parlamentar. Într-o situație similară se află acum și Victor Ponta, în jurul căruia se vehiculează coagularea unei formațiuni politice. Ba chiar s-a înaintat și un nume: Noua Stângă.

În această potențială Nouă Stângă, care ar putea apărea oficial în jurul Paștelui (aprilie – n.r.), nu știm dacă inițiativa este serioasă sau o simplă fumigenă de presă lansată intenționat de apropiații fostului premier, ar urma să intre mai mulți parlamentari din PSD și ALDE, printre cei mai cunoscuți fiind Ecaterina Andronescu, Titus Corlățean, Liviu Pop, Daniel Constantin sau Varujan Vosganian. Se vehiculează și numele unui constănțean: președintele formațiunii județene a ALDE, deputatul Mircea Banias.

„Nu am purtat nici un fel de discuții cu nimeni, în afară de ce am citit și eu prin ziare… Nu am discutat cu domnul Ponta de pe vremea USL! Sunt niște speculații în jurul numelui meu, nu știu de ce și pe ce criterii… doar în presă am auzit de acest subiect, nu am avut cu nimeni discuții în acest sens”, a spus Mircea Banias, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.