Spread the love

Se lucrează de zor pentru ca cei mai mici locuitori ai Constanței să aibă spații moderne în care să se poată juca în siguranță. Zilele acestea, firmele contractate de Primăria Municipiului Constanța toarnă ultimul strat de covor de cauciuc reciclat în locul de joacă de pe aleea Stejarului și, totodată, fac mici reparații la elementele de joacă vechi.

Covorul care se toarnă este unul antitraumă, multistrat, și, potrivit specialiștilor, grosimea fiecăruia este dată de înălțimea elementelor de joacă. Astfel, dacă toboganul, spre exemplu, are o înălțime de maximum doi metri, atunci stratul destinat atenuării șocurilor va avea o grosime de 28 mm. Așa se face că la spațiile de joacă la care se lucrează acum a fost turnat un strat de 30 mm, la care se mai adaugă un strat de uzură de 20 mm, format din glanule reciclate frumos colorate. 

„Până când acesta va fi deschis și va fi dat în folosință, revenim cu apelul către toţi locuitorii oraşului să nu intre în spațiul de joacă, pentru a se evita riscul unor eventuale accidentări”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *