Un nou centru în Constanța pentru oamenii străzii. Făgădău: „Ajutăm și UPU, blocată pe vreme rea de acești oameni, care vor un acoperiș deasupra capului”

Consilierii locali municipali au adoptat, joi, un proiect de hotărâre privind înființarea unui centru pentru persoanele fără adăpost. Intitulat „Sfânta Filofteia”, acest centru se află în subordinea Direcției generale de asistență socială Constanța și va funcționa 24 de ore din 24, exclusiv pentru oamenii străzii.

Centrul de reintegrare socială, funcțional pentru următorii cinci ani, se află pe bd. I.C. Brătianu, nr. 178.

„Acest centru va funcționa 24 de ore și este un model de parteneriat, în care toată lumea a venit cu inima deschisă, fiecare cu ce poate și așteptăm la acest adăpost, gândit pentru 35 de bărbați și 15 femei, îi așteptăm să vină în condiții decente alături de noi, în loc să doarmă prin canalizări, prin scările blocului sau mai știu eu pe unde… În aceste zone crește infracționalitatea, gradul de infecție. De asemenea, prin acest proiect vom ajuta și UPU. Când sunt condiții meteo nefavorabile, la urgență, când este rece afară, este blocat, pentru că toți cei fără adăpost merg acolo și invocă probleme de sănătate tocmai pentru a avea un acoperiș deasupra capului! (…) Este un adăpost care ține de respect, care se circumscrie programului RESPECT pe care l-am inițiat în 2016”, a spus primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, după votul final al ședinței de joi a CLM.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *