Un militar american a LEȘINAT la o ceremonie de la Baza Mihail Kogălniceanu

Un militar american a leșinat în timpul unei ceremonii de la Baza Mihail Kogălniceanu. Un detaşament de militari britanici, format din 150 de piloţi şi personal tehnic, a sosit la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu pentru a participa la misiuni de Poliţie Aeriană sub comanda NATO. Piloţii, cu aeronave Eurofighter Typhoon, vor participa la acţiuni în următoarele patru luni. Detaşamentul Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a sosit în România pentru a executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită.

Detaşamentul britanic, format din aproximativ 150 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi aeronave Eurofighter Typhoon va executa, împreună cu militarii Forţelor Aeriene Române, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni. Aceasta este cea de-a patra rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forţelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018 şi 2021”, a transmis MInisterul Apărării.

Potrivit sursei citate, misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Regale Britanice. Ceremonia de certificare are loc în prezenţa ministrului apărării naţionale, Vasile Dîncu, a omologului său din Marea Britanie, Ben Wallace, a secretarului de stat în Ministerul italian al apărării, Giorgio Mulé, precum şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a comandantului Centrului de Operaţii Aeriene Multinaţionale Torrejon, generalul-locotenent Fernando de la Cruz Caravaca, a ambasadorului Marii Britanii în România, Andrew Noble, şi a şefilor Forţelor Aeriene din Italia, Marea Britanie şi România.

Evenimentul include şi o activitate demonstrativă de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, la care vor participa aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Britanice, Forţelor Aeriene Italiene şi Forţelor Aeriene Române.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *