Un liceu din Constanța s-a mobilizat pentru fabricarea de viziere destinate personalului medical

Cercul de Robotică al Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”din Constanța s-a mobilizat pentru fabricarea de viziere pentru personalul sanitar implicat în lupta împotriva coronavirusului. Cu ajutorul imprimantelor 3D, elevii și profesorii confecționează materialele de protecție pe care le distribuie apoi celor care au atâta nevoie de ele în aceste zile grele.

„La început, realizarea unei viziere dura aproximativ 5 ore dar am reușit să ne perfecționăm iar la ora actuală, producția noastră este de o vizieră pe oră. Lucrăm la 3 imprimante realizate cu ajutorul elevilor la cursurile de practică”, a declarat coordonatorul Cercului de Robotică al Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, profesorul Marius Dumitrescu.

Până acum la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” au fost confecționate peste 100 de viziere care au fost  distribuite deja către medici de familie și personal sanitar din spitalele din județ. Producția continuă însă pentru toți cei care au nevoie de astfel de materiale de protecție.

Primăria Municipiului Constanța anunță sâmbătă că mulțumește tuturor celor care se implică și fac tot posibilul să ajute în aceste momente dificile pentru noi toți.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.