Spread the love

Fostul parlamentar și om de afaceri, Sebastian Ghiţă, va fi primul candidat pe lista Partidului România Unită pentru alegerile europarlamentare, el fiind urmat de preşedintele partidului, Bogdan Diaconu. Printr-un anunț de duminică seară al lui Ghiță, reținem o traiectorie excesiv naționalistă la doar câteva zile după ce a fost emis și ultimul mandat de arestare emis pe numele afaceristului, care, astfel, poate reveni în țară.

Grupul infracţional organizat condus de Laura Codruţa Kovesi a distrus elitele! Azi bandele Rezist sunt lăsate să atace judecători şi miniştri şi să se urce pe gardurile Parlamentului! România va fi o ţară în care pământurile şi pădurile vor trebui să revină statului român! România va fi o ţară unde se vor naşte copii români! Acum copiii români se nasc în străinătate! România va fi o ţară unde românii vor beneficia de resursele solului şi subsolului. Trebuie exploatate în interiorul României, nu în beneficiul jefuitorulor străini!”, a transmis Ghiță.

Fiica lui Vadim Tudor a făcut „ca trenul” împotriva lui Ghiță și Diaconu

Ghiță și-a anunțat candidatura sub siglele PRU și PRM, încercând astfel să arate o fuziune a unor forțe naționaliste. La scurt timp după anunț, fiica lui Corneliu Vadim Tudor, Lidia, a reacționat vehement:

„Partidul România Unită (PRU) încalcă cele mai elementare reguli de bun simţ şi dovedeşte o ipocrizie dusă la extrem prezentându-se în faţa românilor ca fiind continuatorul valorilor pe care tatăl meu, Corneliu Vadim Tudor, le-a promovat şi cultivat timp de 25 de ani. (…) PRU a minţit cu nonşalanţă un popor care încă mai speră în forţa patriotismului românesc. Este o jignire la adresa familiei Vadim, dar este şi o insultă gravă pe care Bogdan Diaconu o aduce tuturor românilor naţionalişti. (…) Asocierea lui Corneliu Vadim Tudor cu nume precum Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu, în condiţiile în care tatăl meu nu mai este în viaţă pentru a oferi o replică pertinentă, reprezintă un fapt de neiertat, atât pentru mine, cât şi pentru cei care au crezut în tatăl meu. (…) În ceea ce mă priveşte, am să mă folosesc de toate căile legale pentru a împiedica reprezentanţii PRU să se folosească de imaginea tatălui meu pentru a-şi atinge scopurile mizere, şi solicit ca toţi cei care cred cu adevărat în România şi în valorile ei, să fie alături de mine în acest demers. Nu lăsaţi doi aventurieri să compromită, să îngroape noţiunea de naţionalist!”, a spus Lidia Vadim Tudor.

Avocatul Bădrăgan, pe listele PRU

Pe lista de europarlamentare a PRU apare și un constănțean, de altfel președintele filialei locale a formațiunii, avocatul Dumitru Bădrăgan.

„Da, și-a făcut (Sebastian Ghiță – n.r.) o reapariție furtunoasă în mediul politic… Poate să facă „ca trenul” (Lidia Vadim – n.r.), dar situația este așa: cheile sunt la mine, altele sunt la tine, o ștampilă e la mine, altă ștampilă e la tine și exista riscul ca un partid istoric, pentru că-l putem numi așa, sunt totuși 30 de ani, să nu poată să candideze la alegerile europarlamentare. (…) PRU nu a candidat la ultimele alegeri europarlamentare. Am avut alegeri locale în care au contat foarte mult candidații din fiecare localitate. Să nu uităm că, la nivelul județului Constanța, în localitatea Corbu, suntem al doilea, partid, nu? Mai avem un primar și la Botoșani… unde s-a putut, vehiculul partidului s-a pus în mișcare și a reușit”, a spus Dumitru Bădrăgan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Plasat pe poziția a 6-a pe listele PRU, Bădrăgan arată că lista rămâne deschisă, pentru că nu și-a manifestat cu tărie intenția de a candida. Totodată, până la finalul acestei luni, trebuie depuse listele cu semnăturile de susținere și se pune evidenta întrebare: cum se poate mobiliza PRU într-un timp atât de scurt?

„Deocamdată, este o listă deschisă, eu nu mi-am manifestat cu tărie intenția de a candida la alegerile europarlamentare. Lista nu este „bătută în cuie”, dar simțim cu toții dorința unui partid naționalist și se simte din ce în ce mai puternic și la nivel european. (…) Semnături am strâns deja, pentru că ne așteptam la piedici! A trebuit să începem din timp și, evident, continuăm să mai strângem”, a mai spus Bădrăgan, pentru TOMIS NEWS.

Fugit din țară, dornic de Bruxelles!

Fostul deputat și om de afaceri, Sebastian Ghiță, a fugit din țară în 2017 și în același an a fost prins la Belgrad, Serbia, fiind căutat de Europol. În urma reținerii, s-a constatat că Ghiță avea asupra lui acte false, dându-se drept cetățean sloven. În decembrie 2018, presa sârbă scria că fostul parlamentar a obţinut suspendarea anchetei pentru uz de fals, deschisă de procurorii din Belgrad pe numele său, după ce în aprilie 2017 l-au prins cu un paşaport fals. Omul de afaceri a apelat la o prevedere din legislaţia sârbă, confom căreia acuzaţiile uşoare pot fi închise dacă suspectul donează bani în scop caritabil.

În august 2018, instanțele din Serbia au decis definitiv să refuze cererea de extrădare formulată de autoritățile din România prin Ministerul Justiției. Mai mult, Ministerul de Interne de la Belgrad i-a acordat lui Sebastian Ghiță statutul de azilant.

Curtea de Apel Ploiești a decis, joi, 7 martie a.c., să revoce și ultimul mandat de arestare, din cele cinci emise pe numele lui Sebastian Ghiță. Aceasta este ultima măsură preventivă care l-ar fi putut împiedica pe fostul deputat să revină în România.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *